ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

BASIN DUYURUSU
(13 Şubat 2013)

2013-ÖSYS Aday El Rehberi 

2013-ÖSYS’ye başvuran ve 2013-ÖSYS kapsamında 2013-YGS ve 2013-LYS’lere katılacak adayların, sınav ve sınav kuralları hakkında bilgilendirilmesi amacıyla Merkezimiz tarafından “Aday El Rehberi” hazırlanmıştır. Aday El Rehberinde, sınavlara ilişkin bilgiler ve sınav kuralları ile birlikte, sınavlarda uygulanacak güvenlik önlemleri, ÖSYM'nin kısa bir tanıtımı ve ÖSYM tarafından yapılan işlemlere ilişkin genel bilgiler yer almaktadır. Aday El Rehberi, ortaöğretim kurumlarının son sınıfında bulunan öğrencilere verilmek üzere ortaöğretim kurumu müdürlüklerine gönderilmeye başlanmıştır. Adaylar, aşağıdaki bağlantıdan da “Aday El Rehberi”ne ulaşabileceklerdir.

Tüm adaylarımıza başarılar dileriz.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 Aday El Rehberi 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması