ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

DUYURU
(14 Temmuz 2014)

2014-ÖSYS: Tercih İşlemlerinin Tamamlanması, Tercih Bilgilerinin Kontrolü, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundan Tercih Yapan/Tercih Yapacak Adayların Dikkatine

7 Temmuz 2014 tarihinde başlayan 2014-ÖSYS tercih işlemleri, 17 Temmuz 2014 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Adayların olumsuz durumlar ile karşılaşmamaları için, tercih yapacakları üniversite ve bölümlere karar verip bir an önce tercihlerini tamamlamaları önerilmektedir. Tercih süresi uzatılmayacaktır.

Adaylar tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır.  ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır.  Adayların tercihlerinin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmaları için ekranda “2014-ÖSYS Tercihleriniz “………..” tarihinde başarı ile ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeleri gerekmektedir.  Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.trİnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklamalıdır. 

Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir.

2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda; 106110415 kodlu Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne 701 koşulu getirilmiştir.

Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifresini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. TC kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerde adayın kendisi sorumlu olacaktır. 

2014-ÖSYS adaylarına ve kamuoyuna duyurulur.

                                                                                                           ÖSYM BAŞKANLIĞI

 

 

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması