ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

DUYURU
(10 Temmuz 2014)

Adayların Dikkatine

2014-ÖSYS tercih seçiminde tercih robotu adı altında tercih destek hizmeti verdiğini iddia eden bazı İnternet sitelerinin, adayların TC kimlik numaraları ve ÖSYM şifrelerini almak suretiyle adayların güvenlik ve gizliliğini tehdit edecek girişimlerde bulunabilecekleri öngörülmektedir. Adaylar, bu sitelerde yaptıkları paylaşımlar ile tüm kimlik bilgilerinin bu türden sitelerin eline geçmesine izin vermekte ve her türlü potansiyel kötü kullanıma imkan sağlamaktadır.

Adayların tercihlerinde, 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu (http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/OSYS/Tercih/2014-OSYSKONTKILAVUZU07072014.pdf) ve tercih desteği için de ÖSYM’nin resmi İnternet sitesi olan https://rehberlik.osym.gov.tr/GenelArama.aspx hizmetini kullanmaları önerilmektedir.

Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve hiç kimse ile paylaşılmaması gereken ÖSYM aday işlemleri şifresini bu tarz siteler ile kesinlikle paylaşmaması gerektiği, bundan doğacak mağduriyetlere adayın kendisinin katlanmak zorunda kalacağı Adaylara ve Kamuoyuna önemle duyurulur. 

 

ÖSYM BAŞKANLIĞI





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması