ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

DUYURU
(18 Haziran 2014) 

2014-ÖSYS: Adayların Diploma Notu Bilgilerinin E-Okul’dan Edinilmesi, Adaylar Tarafından Kontrolü ve Okul İşlemleri Sisteminin açılması

2014-ÖSYS yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılacak olan Ortaöğretim Başarı Puanını (OBP) oluşturan diploma notları, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yapılan çalışmalar neticesinde Merkezimiz tarafından MEB E-Okul sisteminden 13 Haziran 2014 tarihinde alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydedilmiştir. Bu sisteme KKTC Okulları dahil değildir. Diploma notunun yanı sıra okul birinciliği bilgisi de MEB E-Okul sisteminden alınacaktır.

ÖSYM Sisteminde son sınıf öğrencisi olan adaylar için E-Okul Sisteminden temin edilen diploma notları ve okul birinciliği bilgisi 17 Haziran 2014 tarihinden itibaren:

Adaylar, 17-20 Haziran 2014 tarihleri arasında diploma notu düzeltme işlemleri için kendi okullarına başvuru yapacaklardır. Okul birinciliğine ilişkin itirazlar da okul müdürlüklerine yapılmalıdır. Diploma notu bilgilerinde değişiklik yapılması gereken adaylar için okul müdürlükleri E-Okul üzerinden değişikliklerin yapılmasını en geç 20 Haziran 2014 mesai bitimine kadar sağlayacaklardır. Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan Merkezimize yapacakları değişiklik istekleri kabul edilmeyecektir.

Düzeltme işlemlerinin bitmesi ardından, Merkezimiz tarafından diploma notları ve okul birinciliği bilgisi MEB E-Okul’dan 21 Haziran 2014 tarihinde son defa elektronik ortamda alınarak ÖSYS kayıtlarına yansıtılacak ve bu tarihten sonra bu bilgilerde bir düzeltme yapılamayacaktır. Bu nedenle değişiklik isteklerinin 20 Haziran 2014 mesai bitimine kadar MEB E-Okula bildirilmesi önemlidir.

16-19 Haziran 2014 tarihleri arasında diploma notu ve okul birinciliği bilgisi hariç diğer bilgiler için:

  • http://okul.osym.gov.tr sitemiz okulların kullanımına açılacaktır. Okullar bilgi girişini tamamladıktan sonra http://okul.osym.gov.tr internet adresi üzerinden aldıkları iki adet listeyi İl Milli Eğitim Müdürlüklerine en geç 19 Haziran 2014 tarihi mesai saati bitimine kadar teslim edeceklerdir.

Son sınıf durumundaki adaylar, diploma notu ve okul birinciliği bilgisi hariç diğer bilgilerini 20-22 Haziran 2014 tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr adresinden veya kendi okullarının astığı listelerden kontrol edebileceklerdir. Okul Müdürlükleri, diploma notu ve okul birinciliği bilgisi dışındaki diğer bilgilerinde düzeltme gereken adaylar için 23-24 Haziran 2014 tarihleri arasında ek güncelleme yapacaklardır. Bu taleplerini İl Milli Eğitim Müdürlükleri üzerinden gerçekleştireceklerdir. Bu tarihten sonra yapılacak düzeltme talepleri kabul edilmeyecektir. 23-24 Haziran 2014 tarihleri arasındaki bilgi düzeltmelerine diploma notu ve okul birincisi bilgisi dahil değildir.

İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin okullardan gelen listelerin bir nüshasını en geç 1 Temmuz 2014 tarihine kadar Merkezimize ulaştırmaları gerekmektedir.

İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Okul Müdürlükleri, http://okul.osym.gov.tr kullanıcı bilgilerini hatırlamayan okullar bilgilerini bağlı bulundukları İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden veya ÖSYM’den öğrenebileceklerdir.

2014-ÖSYS adaylarına, ilgililere ve kamuoyuna önemle duyurulur.

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması