ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

DUYURU
(15 Ocak 2014)

2014-ÖSYS için Sınav/Başvuru Ücretini Yatıran, Başvuru İşlemini Tamamlamayan Adayların Dikkatine

2 Ocak 2014 tarihinde başlayan 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri bugün sona erecektir.

2014-ÖSYS için, bugün saat 15:20 itibarıyla 2.018.435 aday başvuru/sınav ücretini yatırmış bulunmaktadır.  Başvuru/sınav ücretini yatırmış olduğu halde 2014-ÖSYS başvurusunu yapmayan 55.864 aday bulunmaktadır. Sınav ya da sınavsız geçiş ücretini yatırmak ÖSYS’ye başvuru için yeterli değildir. Başvuru/sınav ücretini yatırmış olduğu halde 2014-ÖSYS başvurusunu yapmayan bu adayların, başvuru işlemlerini bugün mesai saatinin bitimine kadar tamamlamaları ve ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol ederek aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmeleri önemle hatırlatılır. Başvuru/sınav ücreti yatırmış olsa dahi başvuru süresi bittikten sonra başvuru yapılamayacaktır. Başvuru süresi uzatılmayacaktır.

Başvuru/sınav ücretini yatırdığı halde 2014-ÖSYS başvuru işlemini kılavuzda belirtildiği şekilde tamamlamayanların, 2014-YGS’ye girmeleri ve/veya sınavsız geçişten yararlanmaları mümkün değildir.  

Adaylara ve kamuoyuna önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 

 

 

 

 

 

 

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması