Basın Açıklaması (31.12.2014)

BASIN AÇIKLAMASI
(31 Aralık 2014)

Bugün (31 Aralık 2014) bazı basın yayın organlarında ve İnternet sitelerinde "Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) ÖSYM'ye ilişkin yaptığı inceleme sonunda hazırladığı ve 2010'da kamuoyuna yansıyan raporlarda Yeliz Çelen ismi de geçiyordu. Matematik sorularını hazırlayan komisyonun koordinatörü konumundaki Çelen'in çeşitli yayınevlerine kitap hazırladığı konusu da bu incelemede gündeme geldi. İddialara göre DDK'nun bu incelemesinden sonra ÖSYM'de boşaltılan kadrolara Cemaatçi isimler atandı. Yine iddialara göre telefonu dinlenen Yeliz Çelen de bu şekilde bertaraf edilen isimlerden biri oldu." gibi asılsız ifadelere yer verilmiştir.

ÖSYM, Eylül 2010 tarihinden bu yana kendisine belirlemiş olduğu, “sınav adaletine ve sınav güvenliğine odaklanan” misyonu çerçevesinde  çalışmalarını yürütmekte ve kimseye haksız kazanç sağlamayan ve herkesin emeğini bir emanet olarak görüp onun karşılığını veren bir sınav sistemini oluşturmuş  ve titizlikle uygulamaktadır.  Bu kapsamda son 4 yıl içerisinde kurum büyük bir değişim sürecini başarı ile gerçekleştirmiş ve hem şeffaf hem de % 100 sınav güvenliğini tesis ederek çok adil bir sınav sistemi kurulmuştur. Bu değişim sürecini yürütürken kuruma destek olmayan, bilgi/sınav güvenliği ve gizliliğini korumakta hassas davranmayan, çalışmaları ile hak ve adaletin tesis edilmesine destek olmayan, aksine kurumu yıpratma gayreti içerisinde olanlar ile yollarını ayırmış ve yerlerine bilgisi ve tecrübesi ile kuruma gerekli desteği üretecek çalışanları çok titiz bir seçim sürecinden geçirerek (ilgili mülakatları kamera ile kayıt altına alarak) istihdam etmiştir.

Haberde 2010'dan sonra boşaltılan kadrolara cemaatçi isimlerin atandığı iddia edilmektedir. Bu iddia tek kelime ile bir "YALAN" dan ibaret olup bu haberin kaynağı kişi/kurum yada çevreler bunu delilleri ile ispat etmelidirler. "İddialara göre" deyip her türlü yalanı uydurmak habercilik veya gazetecilik olamaz. Türkiye’nin geçmekte olduğu bu kritik süreçte sorumsuzca kurgulanan bu tür senaryolara dayalı böylesi uydurma haber ve iddialara itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuna duyururuz.

ÖSYM BAŞKANLIĞI




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması