2014-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Testinde Yer Alan Sorular Hakkında (08.07.2014)

BASIN AÇIKLAMASI
(8 Temmuz 2014)

2014-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Testinde Yer Alan Sorular Hakkında

5.7.2014 günü gerçekleştirilen 2014-KPSS Lisans sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür Testinde yer alan tarih sorularının bazı kitaplardan “alıntı” olduğuna dair asılsız haberler hakkında açıklama  ihtiyacı doğmuştur.

Gerek sınav öncesi gerek sınav sonrası basılı, görsel ve sosya medyada yer alan “sınavda çıkacak” ya da “sınavda çıkmış” sorular olarak iddia edilen tüm haberler asılsızdır ve gerçek dışıdır.

ÖSYM’nin gerçekleştirdiği tüm sınavlarda olduğu gibi, 2014-KPSS Lisans sınavında da sorular, sınav öncesi “Kapalı Dönem” olarak tanımlanan ve her türden iletişim bakımından dünyadan izole edilmiş ortamda, sınavda çıkacak soru sayısından çok fazla sayıda sorudan oluşan bir soru havuzundan rastgele biçimde seçilmektedir. Soru havuzu ise hangi sınav için hazırlandığı asla belli olmayan binlerce sorudan oluşur. Bu nedenle, sınavda çıkacak olan soruların sınav öncesinden bilinmesi söz konusu olmadığı gibi sınavda sorulacak soruların rastgelelik dışında bir plan içinde oluşturulması da asla mümkün değildir.

Sonuç olarak, basında yer alan iddialar asılsız ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olup,  bu türden haberlerle menfaat edinmeyi hedefleyen kişi ve kuruluşlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.

ÖSYM BAŞKANLIĞI




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması