Basın Açıklaması (07.04.2014)

BASIN AÇIKLAMASI
(7 Nisan 2014)


  Bugün bir günlük gazetede yer aldıktan sonra internet medyasında da yer alan "YGS'de Ortaya Çıkan Korkunç Tablo", "ÖSYM Sansürledi" başlıklarıyla haber yapılmaya çalışılan iddia ÖSYM’nin kamuoyu ile paylaştığı verilerin kamuoyunu yanıltıcı nitelikte çarpıtılmasından ibarettir. 2014-YGS sonuçları açıklandıktan sonra ÖSYM, sınavda yer alan her bir testteki sorulara ve tüm sorulara adayların vermiş olduğu doğru cevap sayısı dağılımını son üç yıl ile birlikte yayınlamıştır. Bu grafikler, ülkemizde YGS’ ye giren aday davranışının ve YGS’ de sorulan soruların ölçme niteliklerinin fazla değişmediğini görsel olarak ortaya koyma bakımından önemlidir.

  YGS puanının hesaplanabilmesi için gerekli olan en az iki testte işaretleme yapma ve/veya 140 başarı puanını geçebilme için en az yaklaşık 16 net sayısına ulaşmanın yeterli olduğu YGS’ de adayların başarı puanının geçme için yeterli olduğu düşüncesiyle bilinçli olarak  boş bırakarak “yapmadıkları” testleri “yapamadıkları” gibi yorumlamak da yanlıştır. Son üç yılı kapsayan bu grafiklere bakarak "YGS' de Ortaya Çıkan Korkunç Tablo", "ÖSYM Sansürledi" gibi başlıklar çıkarmak basın etiğine sığmayan yanıltıcı ve kamuoyunda rahatsızlığa yol açar niteliktedir. 

  ÖSYM, hiç bir gerçeği adaylardan ve kamuoyundan gizlemez. Adayların cevap kağıtlarını, cevap anahtarlarını, ve örnek sorular ile değerlendirmede kullanılan anahtarların doğruluğunun sağlanması bunun en güzel kanıtıdır. ÖSYM tarihinde hiç olmadığı kadar şeffaf bir kurum haline gelmiştir. Gerçekleştirmiş olduğu sınavlara ilişkin tüm istatistiki veriler ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarla da paylaşılmaktadır.  Adayların ve kamuoyunun bu türden çarpıtma haberlere itibar etmemeleri bir kez daha önemle hatırlatılır.

ÖSYM BAŞKANLIĞI




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması