BASIN AÇIKLAMASI (03.04.2014)

BASIN AÇIKLAMASI
(3 NİSAN 2014)


Dün ve bugün bazı basın yayın organlarında "YGS'de 463 puan aldı 2 günde sıfırlandı", "YGS Puanı Sıfırlandı" ve benzeri başlıklarla haber yapılmaya çalışılan iddia tamamen asılsız ve uydurmadır. Olay bir adayın ilk açıklanan sınav sonuç belgesinin sonradan değiştirildiği iddiasına yöneliktir. ÖSYM sonuç açıklama sisteminde yer alan sonuçlar, sonuç açıklandıktan sonra asla değiştirilemez nitelikte olup her bir adayın sonuç açıklama sistemine hangi IP adresinden, hangi saniyede eriştiğinin bilgileri sistemde kaydedilmekte ve bu kayıtlar değiştirilemez ve silinemez biçimde saklanmaktadır.

Söz konusu aday, kendi sonuç belgesinde tahrifat yapmıştır. Basınımızın bu türden "gençlik heyecanı ile ileri sürülen iddiaları" öncelikle ÖSYM Sonuç Doğrulama Sisteminden (https://sonuc.osym.gov.tr), adayın elindeki belgenin altındaki  Belge Doğrulama Kodu ile teyid etmesi, ÖSYM'den bilgi edinmesi beklenir. Sahte belgenin incelenmesinden; uydurulmuş bir barkod kullanıldığı, puanların ondalık kısmının üç haneli olduğu (resmi sonuç belgelerimizde bu kısım beş hanelidir) ve standart sonuç belgesi tablo ve formatının çok dışında olduğu açıkça görülmektedir. Bu türden asılsız iddialar ile tüm adaylarımızı ve kamuoyunu yanıltmaya kimsenin hakkı olmadığı gibi bu girişimlerle kuruma zarar veren ve adaylarımız nezdinde yanlış intibalara yol açan kişi ve kuruluşlar hakkında da yasal işlem başlatılmıştır.

ÖSYM'nin soru hazırlamadan sonuç açıklamaya kadar olan tüm sınav süreçleri en az iki farklı koldan izlenmekte, teyid edilmekte ve tüm işlem kayıtları (logları) tutulmaktadır. Bu nedenle, adayların ve kamuoyunun bu yöndeki asılsız iddialara itibar etmemeleri bir kez daha önemle hatırlatılır.

                                                                                                                                                                                                     


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            ÖSYM BAŞKANLIĞI




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması