YLSY: Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme

 

BASIN DUYURUSU

(20.01.2009)

11 Mayıs 2007 tarih ve 26519 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Yurtdışı  Yükseköğretim  Diplomaları Denklik Yönetmeliği" uyarınca yapılacak olan Seviye Tespit Sınavı (STS), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacaktır.

STS’ye, yurt dışında lisans düzeyinde eğitimlerini tamamlayarak diploma denklik belgesi almak üzere Yükseköğretim Kuruluna başvuran ve STS’ye girmesine karar verilen adaylar  başvurabilir. 

2009-STS’de YÖK tarafından sınav yapılacak alanlar: Beden Eğitimi ve Spor, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hukuk, Türkçe/Türk Dili ve Edebiyatı, Mühendislik, Mimarlık, Diğer...

2009-STS’de ÖSYM tarafından sınav yapılacak alanlar: Öğretmenlik Meslek Bilgisi ve Tıp.

YÖK tarafından sınav yapılacak alanlarda STS’ye başvurular, 1. Aşama sınavı için 26 Ocak–6 Şubat 2009 tarihleri arasında, 2. Aşama sınavı için 23 Şubat – 4 Mart 2009 tarihleri arasındadır. 

ÖSYM tarafından sınav yapılacak alanlarda STS’ye başvurular, 1. Aşama sınavı için 26 Ocak–6 Şubat 2009  tarihleri arasında, 2. Aşama sınavı için 30 Mart – 10 Nisan 2009 tarihleri arasında yapılacaktır. 

STS'ye başvuracak adaylar; 2009-STS Kılavuzu ile Aday Bilgi Formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr ile YÖK’ün http://www.yok.gov.tr internet adresinden başvuru tarihleri içerisinde ulaşabilirler.

ÖSYM tarafından yapılacak sınavların 1. Aşaması 15 Mart 2009 tarihinde, 2. Aşaması 17 Mayıs 2009 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. YÖK tarafından yapılacak sınavların 1. ve 2. Aşamasına ait tarihler STS Kılavuzunda belirtilmiştir.

Sınav ve başvuruların nasıl yapılacağına ait ayrıntılı bilgi 2009-STS Kılavuzundan edinilebilir.

Kamuoyuna duyurulur.

 

Prof. Dr. Ünal YARIMAĞAN

Başkan





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması