YLSY: Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme

 

2010-STS: 2.AŞAMA BAŞVURULAR

(29.03.2010)

11 Mayıs 2007 tarih ve 26519 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Yurtdışı  Yükseköğretim  Diplomaları Denklik Yönetmeliği" uyarınca yapılacak olan Seviye Tespit Sınavı (STS), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacaktır.

STS’ye, yurt dışında lisans düzeyinde eğitimlerini tamamlayarak diploma denklik belgesi almak üzere Yükseköğretim Kuruluna başvuran ve STS’ye girmesine karar verilen adaylar  başvurabilir. 

2010-STS’de ÖSYM tarafından Tıp alanında 2. Aşama sınav yapılacaktır.

ÖSYMtarafından sınav yapılacak alanda başvurular, 2. Aşama sınavı için 29 Mart–9 Nisan 2009 tarihleri arasında yapılacaktır. ÖSYM tarafından yapılacak sınavın 2. Aşaması 16 Mayıs 2010 tarihinde Ankara’da yapılacaktır.  

STS'ye başvuracak adaylar; 2010-STS Kılavuzu ile Aday Bilgi Formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden başvuru tarihleri içerisinde ulaşabilirler.

Sınav ve başvuruların nasıl yapılacağına ait ayrıntılı bilgi 2010-STS Kılavuzundan edinilebilir.

 

                                                                                                                                                       ÖSYM BAŞKANLIĞI





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması