BASIN AÇIKLAMASI 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Önlisans Sınavının ÖnLisans Oturumunu Tamamlanması (22 Eylül 2012)

BASIN AÇIKLAMASI

(22 Eylül 2012)

 

2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Önlisans:

Ön Lisans Düzeyinde Sınavın Tamamlanması

22-23 Eylül 2012 tarihlerinde iki oturumda tamamlanacak olan 2012-Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS-Ortaöğretim/Önlisans) ön lisans düzeyindeki birinci oturumu, 22 Eylül 2012Cumartesi günü09.30-11.30 saatleri arasında yapılmıştır. 

Sınavdan çıkan bazı adayların sınav süresi devam ederken ve sınav bittikten sonra sınava ait bazı soruları internet ortamında paylaştıkları görülmüştür. ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda sorular telif hakkı ile yasal koruma altındadır. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hangi amaçla olursa olsun, soruların tamamının veya bir kısmının kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, elektronik ya da başka bir yolla dağıtılması yasaktır. Sınav sorularını hangi şekilde olursa olsun yayınlayanlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Soru kitapçığını sınav salonundan çıkarmak kesinlikle yasaktır. Soru kitapçığının sayfalarını yırtarak, soruları bir kâğıda yazarak veya başka yollarla yayınlayanların bu eylemleri sınavın güvenliği açısından da risk oluşturmaktadır. Bu ve benzeri şekilde sınav sorularını sınav salonundan çıkararak yayımlayan kişiler tespit edilmektedir; bu adayların sınavı geçersiz sayılacak ve haklarında 6114 sayılı yasa kapsamında işlem başlatılacaktır. Ayrıca pek çok sınav salonunda sınavın yürütülmesi kamera ile görüntülenmiştir. Sınav kurallarına aykırı durumlar tespit edilip, ilgililer hakkında yasal işlem yapılacaktır.

Bilindiği üzere; ÖSYM sınavlarında Sınava Giriş Belgeleri ÖSYM tarafından adaylara gönderilmemektedir. Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini internetten kendi T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile edinmektedir. Sınav sonrası bazı adaylar Sınava Giriş Belgelerini kamuya açık alanlarda bırakmaktadır. Bunun yapılması ÖSYM açısından bir sorun teşkil etmemekle birlikte, aday açısından sakıncalı sonuçlar oluşturabilecektir. Belgenin üzerinde adayın TC kimlik numarası, adı soyadı ve benzeri kişisel bilgileri bulunduğundan adaylar, sınavdan sonra bu belgelerini imha etme konusunda daha dikkatli olmalıdır.

 

Bu sınav için uygulanan güvenlik önlemleri, sınavın 23 Eylül 2012 (Pazar) tarihinde ortaöğretim düzeyinde yapılacak ikinci oturumunda da aynen uygulanacaktır. Nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğrafı veya soğuk damga bulunmadığı için sınava katılamayacak durumda olan adaylar için İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce bazı Nüfus Müdürlükleri 23 Eylül 2012 Pazar günü saat 07.00 - 09.40 arası açık tutulacaktır.

2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans adaylarına önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması