Kaymakamlık: İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı


BASIN DUYURUSU

(5 Ocak 2011)

2011 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı  

2011 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2011-Kaymakamlık) 16 Ocak 2011 Pazar günü Ankara’da yapılacaktır.

Bu sınavda adayların adreslerine Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni, kullanıcı adı ve şifreleri ile 5.1.2011 günü saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon, sıra bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır.

Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerini sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Bu belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Sınava girebilmek için gerekli olan fotoğraflı ve onaylı Özel Kimlik Belgesi olarak sadece Nüfus Cüzdanı veya Pasaport kabul edilecektir. Nüfus Cüzdanı fotoğraflı ve TC Kimlik Numarası yazılı olmalıdır. Sürücü Belgesi ve Kurum Kimlik Belgesi de dâhil başka hiçbir belge özel kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir. Özel kimlik belgesi olarak nüfus cüzdanını veya pasaportunu sınav günü yanında bulundurmayan aday, gerekçesi ne olursa olsun sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.

Bu sınav için adaya ait soru kitapçığı matbaada tek tek özel olarak paketlenecek ve sınav başladığında her adaya açılmamış bir adet soru kitapçığı paketi verilecektir. Bu paket adayın kendisi tarafından açılmalıdır.

ÖSYM’nin, 5 Ekim 2010 tarihinde internet sitesinde kamuoyuna duyurduğu ve daha sonraki sürede de ulusal basında geniş yer alan sınav güvenliğini artırıcı tedbirler bu sınavda da uygulanacaktır.

Sınavı huzur içinde gerçekleştirebilmek için, adayların ve tüm ilgililerin uygulanacak güvenlik tedbirleri hususunda hassasiyet göstermeleri büyük önem arz etmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI





ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması