BASIN AÇIKLAMASI (13.08.2012)

BASIN AÇIKLAMASI
(13 Ağustos 2012)

Adaylara Ait Sınav Sonuçlarının
Üniversiteler ve Diğer İlgili Kurumların Elektronik Olarak Edinmeleri

12 Ağustos 2012 tarihinde bazı basın yayın organlarında Rektörlerin sahte belgelere karşı ÖSYM’den destek istediklerine ilişkin haberler yer almıştır.

Haberde;

Doğu ve Güneydoğu Anadolu üniversite rektörleri, ÖSYM'nin lisans sonrası yaptığı sınavların sonuçlarını mutlaka üniversitelerle paylaşması gerektiği uyarısında bulunuyor. Terör örgütünün üniversitelerdeki bazı bölümlere adam yerleştirmek ve para kazanmak için ÖSYM'nin bütün sınav sonuçlarıyla ilgili her türlü sahte evrakı düzenlediğine dikkat çekiliyor. Terör örgütü PKK/KCK ile bağlantılı sınav çetesinin yüksek lisans ve doktora programlarına girmek isteyenlere sahte sonuç belgesi hazırladığı iddiaları öğrenci alımlarını olumsuz etkiliyor. Bu duruma dikkat çeken Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki rektörler, ÖSYM'ye şu çağrıda bulundu: "Sınav sonuçları bizimle paylaşılırsa örgütün sahte evrakla üniversitelere adam yerleştirmesinin önüne geçmek kolaylaşır."

denilmektedir.

ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlara ait sınav ve yerleştirme sonuç bilgileri, Üniversiteler ve diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının elektronik olarak paylaşımına açıktır. Üniversiteler ve diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşları talep ettikleri takdirde, kendilerine ÖSYM tarafından internet erişim şifresi verilmektedir. Bugüne kadar 178 üniversite (KKTC ve yurtdışı dahil) ile 355 kuruma elektronik ortamda veri teyidi için şifre tahsis edilmiştir. Kurumlar, kendilerine resmi olarak bildirilen erişim şifreleri ile adayların sınav ve yerleştirme sonuç bilgilerini elektronik ortamda edinerek, adaylar tarafından kendilerine verilen sınav sonuçlarının teyidini yapabilmektedir.

ÖSYM, yapmış olduğu sınavların sonuç bilgilerini, kişisel bilgiler dışında, ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşımına azami gayret ve hassasiyeti göstermektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

                                                                                               ÖSYM BAŞKANLIĞI




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması