2012 Yurt Dışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı (YÇS): Başvurular (09.04.2012)

BASIN DUYURUSU
(11 Nisan 2012)
 

2012 Yurt Dışında Çalışanların Çocukları İçin
Yükseköğretime Giriş Sınavı (YÇS): Başvurular  
 

2012 Yurt Dışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı (YÇS), 1 Temmuz 2012 tarihinde Türkiye'de Ankara ve Almanya'da Köln şehirlerinde uygulanacaktır. Sınava başvurular 18 Nisan 2012 tarihine kadar yapılabilecektir.

2012-YÇS’ye başvuracak adaylar; 2012-YÇS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru tarihleri içerisinde ulaşabilirler.  Sınav ve başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılı bilgi, 2012-YÇS Kılavuzundan edinilebilir.Kılavuz basımı ve dağıtımı yapılmayacaktır.Sınava başvurmak isteyen adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması