2013 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı: Adaylardan Yeniden Tercih Alınması ve Akademik Not Ortalamalarının Bildirilmesi(27.01.2014)

DUYURU
(27 Ocak 2014)

2013 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı:
Adaylardan Yeniden Tercih Alınması ve Akademik Not Ortalamalarının Bildirilmesi

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programları ile ilgili olarak, 16 Ocak 2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu ile 21 Ocak 2014 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nda alınan kararlar sonrasında yeniden başlatılan  2013 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Tercih işlemleri takvimine göre:

1.   Adaylar tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://tercih.osym.gov.trİnternet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

2.   Tercih işlemleri 27 Ocak 2014 Pazartesi günü saat 23.59’da sona erecektir. Bu tarih kesinlikle uzatılmayacaktır.

3.   Adayların akademik not ortalamaları, mezun oldukları üniversiteler tarafından sisteme kaydedilecek, herhangi bir yanlışlık durumunda yine kendi üniversiteleri tarafından düzeltilecektir. Bilgilerinde düzeltme gerektiren adaylar not bilgisi düzeltme taleplerini doğrudan kendi üniversitelerine yapacaklardır. Üniversitelerin kendi öğrencilerinin notlarını ÖSYM’ye bildirmeleri ve yanlış bilgileri düzeltme işlemleri 29 Ocak 2014 Çarşamba günü saat 17.00’de sona erecektir. Bu tarihten sonra bildirilecek düzeltme talepleri ile adaylar tarafından doğrudan ÖSYM’ye bildirilecek düzeltme talepleri işleme alınmayacaktır.

Yerleştirme için tercih yapacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Bu amaçla hazırlanan kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI


YÖK Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Tercih Kılavuzu

YÖK Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslar




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması