BASIN AÇIKLAMASI (24.11.2011)

BASIN AÇIKLAMASI
(24 Kasım 2011)

2011 Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hakim Adaylığı Yarışma Sınavı (2011-İdari Yargı)

ÖSYM tarafından 26 Kasım 2011 tarihinde yapılacak olan 2011 Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hakim Adaylığı Yarışma Sınavına (2011-İdari Yargı) girecekadayları bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

Bu sınav, Adalet Bakanlığı ile Merkezimiz arasında imzalanan bir protokol çerçevesinde yapılmaktadır. Bu protokol uyarınca, sınava girecek adayların başvurularının kabul edilmesi işlemleri Adalet Bakanlığı tarafından yürütülmektedir.

Adalet Bakanlığı, başvurusu kabul edilen adayların kimlik bilgilerini ve fotoğraflarını, T.C. Kimlik Numaraları ile isimlendirilmiş olarak elektronik ortamda ÖSYM’ye teslim etmekte ve Bakanlık tarafından elektronik ortamda teslim edilen bu bilgiler Merkezimiz tarafından esas alınarak adayların Sınava Giriş Belgeleri hazırlanmaktadır.

2011-İdari Yargı Sınavının başvuru sırasında da bu süreç izlenmiş ve adayların Sınava Giriş Belgeleri 21.11.2011 tarihinde ÖSYM internet sitesi üzerinden erişime açılmıştır. Ancak Sınava Giriş Belgeleri adayların erişimine açıldıktan sonra adaylardan kendilerine ait kimlik ve fotoğraf bilgilerinin uyuşmadığı bilgisi alınmıştır. Bunun üzerine Adalet Bakanlığına konu aktarılarak bu yanlışın düzeltilmesi talep edilmiş ve doğru bilgilerin ÖSYM’ye ulaşması sağlanmıştır.

Merkezimiz, Adalet Bakanlığınca iletilen son bilgiler üzerinden Sınava Giriş Belgelerini yeniden oluşturmuş ve adayların erişimine açmıştır. Bu nedenle adayların internet sistemi üzerinden kendilerine ait olan Sınava Giriş Belgelerini temin ederek sınava gelmeleri gerekmektedir.

Bu konu ile ilgili adayların bilgilendirilmesi Adalet Bakanlığı tarafından yapıldığından, bugüne kadar ÖSYM tarafından adaya yönelik bir duyuru yapılmamıştır. Ancak bazı adaylara henüz ilgili bilgilendirmenin ulaşmadığı anlaşıldığından bu duyuru hazırlanmıştır.

ÖSYM, bu sınava ilişkin adayların mağduriyetine sebep olacak bir durum oluşmaması için tüm önlemleri almıştır. Adaylar bununla ilgili bir tedirginlik duymadan sınava gelmelidir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması