DGS: Dikey Geçiş Sınavı

2009 DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS): AKADEMİK NOT ORTALAMALARININ TOPLANMASI

(09.07.2009)

15.10.1999 tarih ve 23847 sayılı resmi gazetede yayımlanan “Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik” uyarınca ÖSYM tarafından 12 Temmuz 2009 tarihinde yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için, meslek yüksekokullarındaki tüm son sınıf öğrencilerinin (sınava başvurmayanlar da dahil) akademik not ortalamalarını elektronik ortamda toplama işlemleri 13-21 Temmuz tarihleri arasında yapılacaktır.

Okullar işlemlerini http://dgsnot.osym.gov.tr  adresinden yapacaklardır. Program kullanma kılavuzu sitede mevcuttur. Kullanıcı bilgileri veya program ile ilgili sormak istediğiniz sorular için ulaşabileceğiniz numara 298 80 80 (Sistem Destek Merkezi)’dir.

Kamuoyuna duyurulur.

 

ÖSYM BAŞKANLIĞI





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması