DGS: Dikey Geçiş Sınavı

DUYURU
(01.07.2014)

2014-DGS: AKADEMİK NOT İŞLEMLERİ

4 Ağustos 2012 tarihli ve 28374 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan “Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik” uyarınca ÖSYM tarafından 19 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için, Meslek Yüksekokullarındaki sınava başvurmuş olan son sınıf öğrencilerinin akademik not ortalamalarını elektronik ortamda toplama işlemleri için aşağıdaki takvim uygulanacaktır:

  • 01-11 Temmuz 2014 tarihleri arasında Meslek Yüksekokulları sınava başvurmuş olan son sınıf öğrencilerinin akademik not ortalamalarını elektronik ortamda gireceklerdir
  • 14 Temmuz 2014 itibarı ile adaylar, bilgilerini http://ais.osym.gov.tr  adresinden veya kendi okullarının  astığı listelerden kontrol edeceklerdir.
  • 17-18 Temmuz 2014 tarihleri arasında, bilgilerinde düzeltme gereken adaylar için ek güncelleme yapılacaktır. Bu tarihten sonra yapılacak düzeltme talepleri kabul edilmeyecektir. Adaylar düzeltme işlemlerini bağlı bulundukları okullardan yapacaklardır.

Adayların doğrudan ÖSYM’ye yapacakları düzeltme talepleri kabul edilmeyecektir, düzeltmeler üniversitelerinin ilgili birimlerince yapılacaktır.

Meslek Yüksekokulu Müdürlükleri ve AÖF Merkez Bürosu işlemlerini http://dgsnot.osym.gov.tr  adresinden yapacaklardır. Program kullanma kılavuzu http://dgsnot.osym.gov.tr  adresinde mevcuttur.

Tüm DGS adaylarına ve Üniversitelerin ilgili birimlerine duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması