TUS: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

 

                           BASIN DUYURUSU
2005-Nisan Dönemi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS)

Tıpta uzmanlık eğitimi görmek üzere Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerine, üniversitelerin tıp fakültelerine ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesine alınacak adaylar için "2005-Nisan Dönemi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS)", Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 9 - 10 Nisan 2005 tarihlerinde Ankara'da yapılacaktır.

Bu sınava 10 Ocak 2005 tarihine kadar mezun olacak adaylar başvurabilirler.

Bu sınav ile ilgili Kılavuz ve Başvurma Belgeleri, Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüklerine gönderilecektir. Bu sınava başvurmak isteyen adaylar 3 - 10 Ocak 2005 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüklerinden 2005-TUS Nisan Dönemi Kılavuzu ve Başvurma Belgesinden oluşan başvuru evrakını, 7 YTL (7 000 000 TL) karşılığında alacaklar, Kılavuzda belirtilen kurallara göre doldurdukları Başvurma Belgesi ve sınav ücreti olan 70 YTL (70 000 000 TL)'yi bankaya yatırdıklarını belgeleyen Sınav Ücreti Banka Dekontunu en geç 10 Ocak 2005 tarihine kadar kendilerine en yakın Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne teslim edeceklerdir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde oturanlar ise Başvurma Belgesini "Bedrettin Demirel Caddesi, No: 101, Lefkoşa" adresinden temin ederek, 10 Ocak 2005 tarihine kadar aynı adrese teslim edeceklerdir. Halen ülkemizde bulunan yabancı uyruklu adaylar TC uyruklu adaylar gibi başvuru evrakı ücretini ödemek suretiyle Kılavuz ve Başvurma Belgelerini Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüklerinden alarak 2005-TUS Nisan Dönemine başvurabilirler. Yurt dışında bulunan yabancı uyruklu adaylar Kılavuz ve Başvurma Belgelerini ücret ödemeden ÖSYM'den yazılı olarak isteyebilirler. Bu adayların sınava girebilmeleri için başvuru evrakı ve sınav ücreti olarak "ÖSYM-TUS-3-615856-2 Yapı ve Kredi Bankası Güvenevler Şubesi Ankara/Türkiye" hesabına 40 Euro yatırmaları (Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nca konvertibilitesi kabul edilen, 40 Euro karşılığı yabancı para olabilir) ve bu parayı yatırdıkları bankadan alacakları yurt dışından başvuruyorlarsa banka çekini yurt içinden başvuruyorlarsa banka dekontunu (Yurt dışından başvuranlar için teleks, havale kâğıdı, dekont vb. kabul edilmez.) Başvurma Belgesine ekleyerek süresi içinde ÖSYM'ye ulaşacak şekilde göndermeleri gerekir.

Başvurma Belgelerine T.C. Kimlik Numarası da yazılıp kodlanacağından, adayların bu numarayı şimdiden Nüfus İdarelerinden öğrenmeleri yararlarına olacaktır.

2005-Nisan Dönemi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavının birinci basamağını oluşturan Yabancı Dil Sınavı 9 Nisan 2005 Cumartesi günü saat 09.30'da başlayacaktır. Sınavın bu basamağında başarılı olan adaylar, 10 Nisan 2005 Pazar günü saat 13.30'da başlayacak olan Bilim Sınavına alınacaklardır.

2005-Nisan Dönemi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ile ilgili ayrıntılı bilgi sınav kılavuzunda verilmektedir.

 

 

 

Saygılarımla,
Prof. Dr. Ünal YARIMAĞAN
Başkan




SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması