TUS: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

BASIN DUYURUSU

(27.07.2006)

2006-Eylül Dönemi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS)

Tıpta uzmanlık eğitimi görmek üzere Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerine, üniversitelerin tıp fakültelerine ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesine alınacak adaylar için "2006-Eylül Dönemi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS)", Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 9 - 10 Eylül 2006 tarihlerinde Ankara'da yapılacaktır.

Bu sınava 9 Ağustos 2006 tarihine kadar mezun olacak adaylar başvurabilirler.

Bu sınav ile ilgili Kılavuz ve Başvurma Belgeleri, Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüklerine gönderilecektir. Bu sınava başvurmak isteyen adaylar 31 Temmuz -9 Ağustos 2006 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüklerinden 2006-TUS Eylül Dönemi Kılavuzu ve Başvurma Belgesinden oluşan başvuru evrakını, 3,00 YTL karşılığında alacaklar, Kılavuzda belirtilen kurallara göre doldurdukları Başvurma Belgesi ve sınav ücreti olan 65,00 YTL 'yi bankaya yatırdıklarını belgeleyen Sınav Ücreti Banka Dekontunu en geç 9 Ağustos 2006 tarihine kadar kendilerine en yakın Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğüne Başvuru Hizmeti Ücreti 1,00 YTL ödeyerek teslim edeceklerdir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde oturanlar ise Başvurma Belgesini "Bedrettin Demirel Caddesi, No: 101, Lefkoşa" adresinden temin ederek, 9 Ağustos 2006 tarihine kadar aynı adrese teslim edeceklerdir. Halen ülkemizde bulunan yabancı uyruklu adaylar TC uyruklu adaylar gibi başvuru evrakı ücretini ödemek suretiyle Kılavuz ve Başvurma Belgelerini Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüklerinden alarak 2006-TUS Eylül Dönemine başvurabilirler. Yurt dışında bulunan yabancı uyruklu adaylar Kılavuz ve Başvurma Belgelerini ücret ödemeden ÖSYM'den yazılı olarak isteyebilirler. Bu adayların sınava girebilmeleri için başvuru evrakı ve sınav ücreti olarak "ÖSYM-TUS-3-615856 Yapı ve Kredi Bankası Güvenevler Şubesi Ankara/Türkiye" hesabına 50 ABD Doları veya "ÖSYM-TUS-3-615925 Yapı ve Kredi Bankası Güvenevler Şubesi Ankara/Türkiye" hesabına 40 Euro yatırmaları (Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nca konvertibilitesi kabul edilen, 40 Euro karşılığı yabancı para olabilir) ve bu parayı yatırdıkları bankadan alacakları yurt dışından başvuruyorlarsa banka çekini yurt içinden başvuruyorlarsa banka dekontunu (Yurt dışından başvuranlar için teleks, havale kâğıdı, dekont vb. kabul edilmez.) Başvurma Belgesine ekleyerek süresi içinde ÖSYM'ye ulaşacak şekilde göndermeleri gerekir.

2006-Eylül Dönemi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavının birinci basamağını oluşturan Yabancı Dil Sınavı 9 Eylül 2006 Cumartesi günü saat 09.30'da başlayacaktır. Sınavın bu basamağında başarılı olan adaylar, 10 Eylül 2006 Pazar günü saat 13.30'da başlayacak olan Bilim Sınavına alınacaklardır.

2006-Eylül Dönemi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ile ilgili ayrıntılı bilgi sınav kılavuzunda verilmektedir.

Basınımız aracılığıyla adaylara duyurulur.

 


Saygılarımla,

Prof. Dr. İsa EŞME

Başkan V.





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması