TUS: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

 

TIPTA   UZMANLIK   EĞİTİMİ   GİRİŞ   SINAVINA 

KATILMAK   İSTEYENLERİN   DİKKATİNE!

Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerine, tıp fakültelerine ve Gülhane Askeri Tıp Akademisine Tababet Uzmanlık Tüzüğü, Tıpta Uzmanlık Tüzüğü, Yükseköğretim Kanunu, ilgili yönetmelik ve protokol hükümleri çerçevesinde tıpta uzmanlık eğitimi görmek üzere alınacak adayların seçme sınavı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 7 - 8 Nisan 2007 tarihlerinde Ankara'da yapılacaktır.

1.   Sınavın adı 2007 Nisan Dönemi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavıdır (TUS). Sınavın birinci basamağını teşkil eden Yabancı Dil Sınavı  7 Nisan 2007 Cumartesi günü saat 09.30'da uygulanacaktır. Bu sınavda başarılı olan adaylar ile 9 Nisan 2005, 10 Eylül 2005, 8 Nisan 2006 veya 9 Eylül 2006  tarihlerinde yapılan yabancı dil sınavlarından en az birinde başarılı olup  Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerinde ve tıp fakültelerinde uzmanlık eğitimi görmek isteyen adaylar 8 Nisan 2007 Pazar günü saat 13.30'da yapılacak olan Bilim Sınavına alınacaklardır.

2.   2007-TUS Nisan dönemine başvuru süresi 12 - 19 Şubat 2007 tarihleri arasındadır. Sınava başvuru sırasında mezun olmak şarttır.

3.   Bu sınava başvurma, sınavın uygulanması ve değerlendirilmesi ile yerleştirme işlemlerine ilişkin bilgiler, 2007-TUS Nisan Dönemi Kılavuzu'nda (TUS Kılavuzu) yer almıştır. 2007-TUS Nisan Dönemine başvuracak adaylar, 2007-TUS Nisan Dönemi Kılavuzu ve Başvurma Belgesinden oluşan başvuru evrakını, 2,00 YTL karşılığında  Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüklerinden, KKTC'de oturanlar ise "Bedrettin Demirel Caddesi, No:101, Lefkoşa/KKTC" adresindeki ÖSYM Temsilciliğinden alacaklardır. Adaylar kılavuzda belirtilen kurallara göre doldurdukları Başvurma Belgesi ve sınav ücreti olan 60,00 YTL'yi bankaya yatırdıklarını belgeleyen Sınav Ücreti Banka Dekontunu en geç 19 Şubat 2007 tarihine kadar kendilerine en yakın Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne 1,00 YTL başvuru hizmeti ücreti karşılığında teslim edeceklerdir. Halen ülkemizde bulunan yabancı uyruklu adaylar Türkiye Cumhuriyeti uyruklu adaylar gibi başvuru evrakı ücretini ödemek suretiyle Kılavuz ve Başvurma Belgelerini Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüklerinden alarak 2007-TUS Nisan Dönemine başvurabilirler. Yurt dışında bulunan yabancı uyruklu adaylar Kılavuz ve Başvurma Belgelerini ücret ödemeden  ÖSYM'den yazılı olarak isteyebilirler. Bu adayların sınava girebilmeleri için başvuru evrakı ve sınav ücreti olarak "ÖSYM-TUS-67088251 Yapı ve Kredi Bankası Güvenevler Şubesi Ankara/Türkiye" hesabına 50 ABD Doları veya "ÖSYM-TUS-67088270 Yapı ve Kredi Bankası Güvenevler Şubesi Ankara/Türkiye" hesabına 40 Euro yatırmaları (Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nca konvertibilitesi kabul edilen, 40 Euro karşılığı yabancı para olabilir) ve bu parayı yatırdıkları bankadan alacakları yurt dışından başvuruyorlarsa banka çekini yurt içinden başvuruyorlarsa banka dekontunu (Yurt dışından başvuranlar için teleks, havale kağıdı, dekont vb. kabul edilmez.) Başvurma Belgesine ekleyerek süresi içinde ÖSYM'ye ulaşacak şekilde göndermeleri gerekir.

4.   Tıp fakültesi mezunları ve sınav tarihine kadar stajyerliğini tamamlamış teğmen, üsteğmen veya yüzbaşı rütbesindeki askeri sağlık personelinin yanı sıra Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerinde Tababet  Uzmanlık  Tüzüğünün  6. maddesinin  B  bendinde belirtilen dallarda uzmanlık eğitimi görmek isteyen veteriner ve eczacılık fakülteleri ile fen fakültesi ve dengi fakültelerin biyoloji ve kimya bölümü mezunları ile Tıpta Uzmanlık Tüzüğünün 19. maddesine göre üniversitelerdeki tıpta uzmanlık programlarında aylıksız olarak eğitim görmek isteyen tıp fakültesi mezunu yabancı uyruklu adaylar da 2007-TUS Nisan Dönemine başvurabilirler.

 

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 

 

 

 

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması