TUS: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

BASIN DUYURUSU

(16.02.2009)

Tıpta uzmanlık eğitimi görmek üzere Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerine, üniversitelerin tıp fakültelerine ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesine alınacak adaylar için "2009-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) İlkbahar Dönemi", Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 11 - 12 Nisan 2009 tarihlerinde Ankara'da yapılacaktır.

2009-TUS İlkbahar Dönemine başvuru süresi 23 Şubat - 4 Mart 2009 tarihleri arasındadır. Sınava başvuru sırasında mezun olmak şarttır.

Bu sınava başvurma, sınavın uygulanması ve değerlendirilmesi ile yerleştirme işlemlerine ilişkin bilgiler, 2009-TUS İlkbahar Dönemi Kılavuzu'nda (TUS Kılavuzu) yer alacaktır. Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Kılavuz dağıtımı yapılmayacaktır.

Sınava başvuracak adaylar, 23 Şubat 2009 tarihinden itibaren, 2009-TUS İlkbahar Dönemi Kılavuzu ile başvuru merkezleri adres bilgilerine ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler.

2009 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı İlkbahar Döneminin birinci basamağını oluşturan Yabancı Dil Sınavı 11 Nisan 2009 Cumartesi günü saat 09.30'da başlayacaktır. Sınavın bu basamağında başarılı olan adaylar, 12 Nisan 2009 Pazar günü saat 13.30'da başlayacak olan Bilim Sınavına alınacaklardır. Tıp fakültesi mezunları ve sınav tarihine kadar stajyerliğini tamamlamış teğmen, üsteğmen veya yüzbaşı rütbesindeki askeri sağlık personelinin yanı sıra Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerinde Tababet Uzmanlık Tüzüğünün 6. maddesinin B bendinde belirtilen dallarda uzmanlık eğitimi görmek isteyen veteriner ve eczacılık fakülteleri ile fen fakültesi ve dengi fakültelerin biyoloji ve kimya bölümü mezunları ile Tıpta Uzmanlık Tüzüğünün 19. maddesine göre üniversitelerdeki tıpta uzmanlık programlarında aylıksız olarak eğitim görmek isteyen tıp fakültesi mezunu yabancı uyruklu adaylar da 2009-TUS İlkbahar Dönemine başvurabilirler.

2009-TUS İlkbahar Dönemi ile ilgili ayrıntılı bilgi sınav kılavuzunda verilmektedir.

Kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM Başkanlığı

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması