2011-TUS Sonbahar Dönemi: Başvurular (04.08.2011)

BASIN DUYURUSU

(4 Ağustos 2011)

2011-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) Sonbahar Dönemi:

Başvurular

Tıpta uzmanlık eğitimi görmek üzere Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerine, üniversitelerin tıp fakültelerine ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesine alınacak adaylar için "2011-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) Sonbahar Dönemi", Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından, 25 Eylül 2011 tarihinde Ankara'da iki oturumda yapılacaktır. Sınavın sabah oturumunda Yabancı Dil Sınavı, öğleden sonraki oturumunda Bilim Sınavı yapılacaktır.

Sınava başvurular, 8-17 Ağustos 2011 tarihleri arasındadır.  

Başvurular elektronik ortamda yapılacaktır. Son iki yıl içinde ÖSYM tarafından yapılan herhangi bir sınava Başvuru Merkezi aracılığıyla başvurmuş olan adaylar başvurularını isterlerse bireysel olarak internet aracılığıyla, isterlerse bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapabileceklerdir. Diğer adayların ise başvurularını başvuru merkezleri aracılığıyla yapmaları gerekmektedir. 3,00 TL olan Başvuru Hizmeti Ücreti de adaylar tarafından ödenecek olup sınav ücreti başvuru işleminden önce ilgili bankaya yatırılmalıdır.  Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.trinternet adresinden ayrıca duyurulacaktır.   

Bu sınava başvurma, sınavın uygulanması ve değerlendirilmesi ile yerleştirme işlemlerine ilişkin bilgiler, 2011-TUS Sonbahar Dönemi Kılavuzu'nda yer alacaktır. Adaylar, Kılavuz ile Aday Bilgi Formuna başvuru süresi içindeÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı ise yapılmayacaktır.

2011-TUS Sonbahar Dönemi ile ilgili ayrıntılı bilgi sınav kılavuzunda verilecektir. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması