TUS: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

BASIN DUYURUSU
(5 Ekim2012) 

2012-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS)
Sonbahar Dönemi: Tercihlerin Alınması

9 Eylül 2012 tarihinde yapılan 2012-TUS Sonbahar Dönemi Sınavı tercih işlemleri 10-15 Ekim 2012 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacaktır. Tercihler, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internetadresinden bireysel olarak internet aracılığıyla aday tarafından TC Kimlik Numaraları ve şifreleri kullanılarakyapılacaktır. Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Tercih Kılavuzu 10-15 Ekim 2012 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Adayların tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzunda yer alan bilgileri esas almaları gerekmektedir. 

DİKKAT: ÜDS veya KPDS’den süresi geçerli en az 50 puan alan adaylar ya da bu puana denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip adaylar (diğer şartları da taşımak kaydıyla) 2012-TUS Sonbahar Dönemi için tercih yapabileceklerdir. 

ÜDS veya KPDS’den süresi geçerli ve en az 50 puanı olan adayların Merkezimiz kayıtlarındaki bilgileri tercih aşamasında kontrol edilerek tercih işlemi yapmaları sağlanacak, sadece bu puana denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip adaylar ise geçerli belgelerini, 12 Ekim 2012 tarihi saat 17.00’ye kadar, dilekçe ekinde Merkezimize ulaştırdıkları takdirde tercih işlemi yapabileceklerdir. (ÖSYM'nin internetadresinde Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerliklerine ilişkin 13 Ocak 2012 tarihli DUYURU bulunmaktadır.)

 

Adaylara duyurulur.

                                                                                                           ÖSYM BAŞKANLIĞI





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması