2011-ALES Sonbahar Dönemi : Van Sınav Merkezi için Uygulama (21.11.2011)

BASIN DUYURUSU
(21 Kasım 2011)

2011-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı
(2011-ALES Sonbahar Dönemi) : Van Sınav Merkezi için Uygulama

Van’da yaşanan deprem felaketi ve devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle, Van ilinde de yapılacağı duyurulan 2011-KPDS Sonbahar Dönemi Sınavı, burada sınava girecek adayların olası sarsıntılardan etkilenerek sınav başarılarında olumsuz bir durum oluşturmaması amacıyla, 20.11.2011 günü bu ilimizde yapılmamıştır. Van Sınav Merkezinde sınava girecek adaylar Bitlis Eren Üniversitesi yerleşkesinde sınava alınarak, sınavlarının sorunsuz olarak tamamlanması sağlanmıştır.  

Bu ilimizde sınava alınacak adayların olası sarsıntılardan olumsuz etkilenmemeleri amacıyla, 27 Kasım 2011 Pazar günü yapılacak 2011-ALES Sonbahar Dönemi Sınavı da Van ilimizde yapılmayacaktır.  Bu nedenle, Van sınav merkezinde sınava alınma tercihinde bulunan adaylara Başkanlığımız tarafından başka sınav merkezlerinde sınava girme fırsatı (10.11.2011 tarihli duyuru) verilmiştir. Bu adaylardan yeni sınav merkezi tercihi alınarak bu sınav merkezine atamaları yapılmış ve Sınava Giriş Belgeleri buna göre düzenlenmiştir.

Başka sınav merkezlerinde sınava giriş hakkı verilen ancak; 2011-ALES Sonbahar Dönemi Sınavı için Van dışında bir sınav merkezi tercihi yapmayan adaylar Bitlis Eren Üniversitesi yerleşkesinde sınava alınacaklardır. Bu adaylar, BİTLİS Merkezde hangi sınav binasında ve hangi salonda sınava gireceklerini gösteren Sınava Giriş Belgelerini http://ais.osym.gov.tr adresinden edinebileceklerdir.

2011-ALES Sonbahar Dönemi Sınavı adaylarına ve kamuoyuna önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması