KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı

8. ÖSYM İLE İLGİLİ YAZIŞMALAR

Adaylar, yeniden belge çıkarılması, sınav sonuçlarının incelenmesi ve benzeri isteklerinde, “Genel Amaçlı Dilekçe Örneği”ni, adres değişikliği isteklerinde ise “Adres Değişikliği Dilekçe Örneği”ni kullanarak Merkezimize başvuracaklardır. Bu dilekçe örnekleri kılavuzun sonunda yer almaktadır.

Hangi amaçla olursa olsun ÖSYM’ye gönderilen dilekçelerin işleme konabilmesi için DMS numarasının her kutuya bir rakam gelecek şekilde ayrılan yerlere doğru olarak yazılması, diğer bilgilerin yazılmış ve konunun açık olarak belirtilmiş olması gerekir. Bu bilgileri tam olarak içermeyen ve imzalanmamış olan dilekçeler işleme konmayacak ve cevaplandırılmayacaktır. ÖSYM'ye gönderilen dilekçe ekinde posta pulu veya para gönderilmesi gereksizdir.

Adayların, Merkezimize dilekçe ile başvurmadan önce, öğrenmek istedikleri bilginin bu kılavuzda verilmiş olup olmadığına bakmaları yararlı olacaktır.

8.1. ADRES DEĞİŞİKLİĞİNİN ÖSYM'YE BİLDİRİLMESİ

Adresinizde sürekli olan bir değişiklik olduğu takdirde ÖSYM'ye bu kılavuzun sonuna eklenmiş olan “Adres Değişikliği Dilekçe Örneği”ni veya fotokopyasını kullanarak 1999 Ağustos ayı sonuna kadar bildirmeniz gerekir.

Geçici adres değişikliği dilekçeleri işleme konmayacaktır. Dilekçe göndermeden, sadece sınavlarda cevap kâğıtlarına yeni adresin yazılmış olması adres değişikliği bildirimi olarak kabul edilmez.

8.2. ÖSYM TARAFINDAN GÖNDERİLEN BELGELERİN ELE GEÇMEMESİ VEYA KAYBOLMASI

Merkezimizce adaylara gönderilen DMS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi, DMS Sonuç Belgesi vb. belgelerin postadaki gecikmesinden veya kaybolmasından Merkezimiz sorumlu değildir. Belgeleri kendisine ulaşmayan ve belgelerinin kaybolduğuna inanan ya da belgelerini aldıktan sonra kaybeden adaylar, mutlaka bu kılavuzun sonuna eklenmiş olan "Genel Amaçlı Dilekçe Örneği"ni veya fotokopyasını kullanarak Merkezimize başvuracaklardır.

Sınava Giriş ve Kimlik Belgesindeki fotoğrafta sorun olan adayların bu sorunlarını ÖSYM'ye başvurmak suretiyle çözmeleri gerekir. Sorununu bizzat ÖSYM'ye gelerek çözmek isteyen adaylar, sınava girecekleri merkeze geri dönmek zorunda olduklarını göz önünde tutmalı, bu konudaki başvurularını erken tarihlerde yapmalıdırlar.

Adayın dilekçesinin işleme konabilmesi için ÖSYM'nin T. İş Bankası Güvenevler Şubesi/ANKARA 114079 numaralı hesabına veya 888088 numaralı posta çeki hesabına 750 000 (yediyüzellibin) TL’nin yatırıldığını gösterir banka dekontunun veya posta çeki alındı belgesinin eklenmesi gerekir.

Adaylar doldurdukları dilekçeyi PTT kanalıyla "ÖSYM DMS Bürosu"na gönderebilirler ya da şahsen "Karyağdı Sokak, No: 28, Aşağıayrancı / ANKARA" adresindeki ÖSYM Ankara Bürosuna verebilirler. Sınava bir hafta kalıncaya kadar Merkezimize ulaşan dilekçeler işleme konur; daha sonra gelen dilekçeler işleme konmaz. Sınava bir haftadan daha az bir süre kaldığında bu belgeler posta ile gönderilmez, sadece şahsen başvurularak alınabilir.

Dilekçeyle başvurma yoluna gidecek adayların zamanı iyi hesaplamaları, cevabın kendilerine sınavdan önce ulaşıp ulaşamayacağını iyice düşünmeleri ve buna göre hareket etmeleri yararlarına olacaktır.

8.3. SINAV SONUÇLARI ÜZERİNDE İNCELEME İSTEKLERİ

Adayların doldurdukları cevap kâğıtları hiçbir müdahale yapılmadan optik okuyucular tarafından okutulmakta, bilgiler bilgisayar ortamına aktarılmakta ve sonuçlar bilgisayarla değerlendirilmektedir. Cevap kâğıtları optik okuyucularda iki defa okutulduğundan, okumalarda herhangi bir hatanın oluşması engellenmektedir. DMS Sınav Sonuç Belgesi ellerine geçen adaylar, nedenini belirtmek suretiyle sınav sonucunun yeniden incelenmesini isteyebilirler. Bu adaylar isteklerini mutlaka bu kılavuzun sonuna eklenmiş olan "Genel Amaçlı Dilekçe Örneği’ni veya fotokopyasını kullanarak Merkezimize bildireceklerdir. Bu dilekçenin işleme konabilmesi için ÖSYM'nin T. İş Bankası Güvenevler Şubesi / ANKARA 114 079 numaralı hesabına veya 888 088 numaralı posta çeki hesabına 1 000 000 (bir milyon) TL'nin yatırıldığını gösterir banka dekontunun veya posta çeki alındı belgesinin eklenmesi gerekir.

Adaylar hazırladıkları dilekçeyi PTT kanalıyla "ÖSYM DMS Bürosu’na gönderebilirler ya da şahsen "Karyağdı Sokak, No: 28, Aşağıayrancı/ANKARA" adresindeki ÖSYM Ankara Bürosuna verebilirler.

Sınav sonuçlarının incelenmesini isteyen adaylar, sonuçlar ile ilgili basın toplantısının yapıldığı tarihten itibaren en geç 10 gün içinde ÖSYM'ye başvurmalıdırlar. Süre hesabında, ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası esas alınır. Sınav evrakı Merkezimizde sınav tarihinden itibaren 100 takvim günü saklandıktan sonra imha edilir.

Merkezimizde bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya fotokopyası, yargı organları dışında, aday dahil hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmez veya verilmez.





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması