KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı

BASIN DUYURUSU
(09.10.2002)

2002-KPSS Yerleştirme Sonuçlarında Meydana Gelen Değişiklik

2002 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına yapılan yerleştirmede aşağıda açıklanan bazı sorunlar saptanmıştır. Bu sorunlar şunlardır:

1. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı teknisyen kadrolarında Bk. 16 koşulu bulunmaktadır.Bu koşul "Ev Ekonomisi Meslek Lisesi, Tarım Meslek Lisesi mezunu olmak" şeklindedir. Bu koşul göz önünde tutularak bu kadrolara sadece Tarım Meslek Lisesi ve Ev Ekonomisi Meslek Lisesi mezunları yerleştirilmiştir. Adayların itirazları üzerine sözü edilen kadrolara, alanı "Ziraat" olan adayların yerleştirilmemiş olduğu görülmüştür. Tarım Meslek Lisesi bu türdeki okulun eski adıdır ve 1980 yılından itibaren bu liselerin adı "Ziraat Meslek Lisesi" olarak değiştirilmiştir. Ziraat Meslek Lisesi mezunlarının Bk.16 koşuluna uyularak yerleştirme dışında bırakılmalarının haklı bir uygulama olmadığı noktasından hareket edilerek yerleştirme işlemlerine Ziraat Meslek Lisesi mezunlarının da katılmasının gerekli olduğu kanısına varılmıştır.

2. Elektrik Mühendislerinin atanacakları kadroların Bk. 105 koşulunda "Fakültelerin Elektrik Mühendisliği Bölümü mezunu olmak" ifadesi yer almıştır. Bu koşula uyularak yapılan yerleştirmede sadece "Elektrik" alanından mezun olanlar göz önünde tutulmuş, "Elektrik-Elektronik" alanından mezun olanların "Elektrik" tercihleri yerleştirme dışında bırakılmıştır. Bk. 105 koşulunun "Elektrik-Elektronik" alanını da kapsaması gerektiği sonucuna ulaşılarak, yerleştirme işlemlerinde "Elektrik-Elektronik" programlarından mezun olanların da kapsam içine alınmasının gerekli olduğu düşünülmüştür.

3. Yukarıdaki düzeltmeler yapılırken bir adayın daha üstteki veya daha alttaki tercihlerine yerleştirilmesi, diğer adayların da yerleştirilmelerini etkilemektedir. Bu nedenle yerleştirme işleminin tekrar yapılmasına karar verilmiştir.

Yeni yerleştirme sonuçları:

1. 2002-KPSS sonuçlarına göre yeniden yapılan yerleştirmede toplam 3591 kadroya 3230 aday yerleştirilmiştir. Önceki yerleştirmede yerleştirilen aday sayısı 3229'dur. Bu durumda yeni yerleştirmede 1 (bir) aday daha fazla yerleştirilmiştir.

2. Boş kalan kadro sayısı, önceki yerleştirmede 362, yeni yerleştirmede 361'dir.

3. Önceki yerleştirmede bir kadroya yerleşen 135 aday, yeni yerleştirmede herhangi bir kadroya yerleştirilememiştir.

4. Önceki yerleştirmede herhangi bir kadroya yerleşemeyen 136 adayın yeni yerleştirmede bir kadroya yerleştirmesi yapılmıştır.

5. Önceki yerleştirmede yerleşen 70 adayın yeni yerleştirmede yerleştiği kadrolar değişmiştir.

Yeni yerleşen adayların yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşlarına atanmak üzere zamanında başvurabilmelerini sağlamak için, adayların kurumlara başvurma süresi 23 Ekim 2002 tarihine kadar uzatılmıştır.

Yeni yerleştirme sonuçlarını gösteren fotoğraflı "Yerleşen Adaylar Listesi" bugünden itibaren kamu kurum ve kuruluşlarına ulaştırılacaktır.

Yeni yerleşen, yerleştirmede yeri değişen veya yeni yerleştirmede yerleşemeyen adayların adreslerine durum bir yazı ile bildirilecektir. Yeni yerleşen veya yeri değişen adaylara Sınav Sonuç Belgesi de gönderilecektir.

Adaylar yeni yerleştirme sonuçlarını bugünden itibaren ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresinden öğrenebileceklerdir.

Meydana gelen bu olumsuz durumdan dolayı özür dilerim.


Saygılarımla,


Dr. Fethi TOKER
Başkan





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması