KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı

ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİNDEN
DUYURU
2002-KPSS
KAMU GÖREVLERİNE İLK DEFA
ATANMAK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE

1. “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik”kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarını A ve B olmak üzere iki grupta toplamıştır. A Grubu kadrolar, Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı ve Dışişleri Bakanlığı Meslek Memurluğu kadrolarını kapsamaktadır.KMS ve KPSS, A grubu kadrolar için bir eleme sınavı niteliğindedir. Kamu kurum ve kuruluşları KMS, KPSS sonuçlarına göre çağırdıkları adayları, kendilerinin yapacakları giriş sınavı sonuçlarına göre atayacaklardır. B grubu kadrolar, A grubu kadroların dışında kalan kadrolardır.

2. B grubu kadrolara yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yapılacaktır. Bu yerleştirmeye başvuru 2002-KPSS Tercih Formu ile yapılacaktır.

3. B Grubu Kadrolara başvurmak isteyen adaylar, 3 000 000 (üçmilyon) TL karşılığında 2002-KPSS Tercih Kılavuzu ve Tercih Formunu 19-28 Ağustos 2002 tarihleri arasında ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden alacaklardır. Adaylar, kılavuzda belirtilen esaslara uygun olarak dolduracakları Tercih Formu ile 7 000 000 (yedimilyon) TL'lik tercih ücretinin Türkiye İş Bankası Ankara Güvenevler Şubesi 2320 numaralı hesaba yatırıldığını gösteren Banka Dekontunu bu süre içinde ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerine teslim edeceklerdir. Posta ile Merkezimize gönderilen Tercih Formları işleme alınmayacaktır.

4. Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercih formlarının ÖSYM’ye teslim edildiği tarihte sınava girilen düzeydeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. 28 Ağustos 2002 tarihinden sonra mezun olanların tercihleri işleme alınmayacaktır.

5. B grubu kadrolara yapılacak atamalarda:
a) 17.10.1999 ve 12.12.1999 tarihlerinde yapılan İlk Defa Devlet Memuru Olarak Atanacaklar İçin Seçme Sınavı (DMS) (70 veya daha yüksek puan alanlar),

b) 07-08 Temmuz 2001 tarihlerinde yapılan Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı (KMS),

c) 06-07 Temmuz 2002 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)

sonuçlarına göre yerleştirme yapılacaktır.

6. T.C.Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlik kadroları bu yerleştirme kapsamı dışındadır.



ÖSYM BAŞKANLIĞI





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması