KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI (2002-KPSS)

 

1.      06-07 Temmuz 2002 tarihlerinde yapılan 2002 Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS) sonuçları bugünden itibaren yoluyla adaylara duyurulmuştur. ÖSYM’nin adresi:” http://kpss.osym.gov.tr “ dir.

2.      2002-KPSS Sonuç Belgesinin adaylara postalanması işlemine 07.08.2002 (yarın) tarihinden itibaren başlanacaktır.

3.      A grubu kadrolara ilk defa atanmak isteyen adayların, bu kadrolar için kamu kurum ve kuruluşlarca verilecek ilanları izlemeleri gerekir. Bu adaylar başvurularını doğrudan duyuru yapan kamu kurum ve kuruluşlarına yapacaktır.

4.      İlk defa kamu kurum ve kuruluşlarının B grubu kadrolarına atanmak için başvurmak isteyen adaylar, 2002-KPSS Tercih Kılavuzunu ve Tercih Formunu 19 Ağustos 2002 tarihinden itibaren ÖSYM’nin Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden alileceklerdir. Tercih Formlarının teslim edilmesinin son günü 28 Ağustos 2002’dir.

Basınımıza saygıyla duyurulur.



Dr. Fethi TOKER
Başkan

 
NOT: A grubu kadrolar, Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığının Kaymakam Adaylığı ve Dışişleri Bakanlığının Meslek Memurluğu kadrolarını kapsamaktadır.B grubu kadrolar,
A grubu kadroların dışında kalan kadrolardır.




SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması