KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı


2003 Kamu kurum ve kuruluşlarına ilk defa atanacaklar için yapılan yerleştirme sonuçları Merkezimiz tarafından adaylara duyurulduktan sonra, yerleştirme işlemlerinde aşağıda açıklanan nedenlerden kaynaklanan bazı sorunlar saptanmış ve yerleştirme işlemleri yinelenmiştir. Bu sorunlardan kaynaklanan durumların giderilmemesi halinde çeşitli adaletsizliklerin oluşması kaçınılmaz olduğundan, yerleştirme işlemlerinin tekrar yapılması zorunlu hale gelmiştir.

2003 Kamu kurum ve kuruluşlarına ilk defa atanacaklar için yapılan yerleştirme işlemlerinin yinelenmesinin nedeni, bu yerleştirmede kullanılan bilgisayar yazılımlarında, askerlik koşulunda “sevk tehirli” teriminin yanlış yorumlanması ve birden fazla yerleştirme puanı olanlarda yaş koşulunun sınavlardan biri için kullanılmamasıdır. Bu yinelemede bazı adaylar önceki yerleştirme sırasında yerleşemedikleri halde yeni yerleştirmede bir kadroya yerleşmiş duruma gelmiş, bazı adaylar önceki yerleştirmede yerleştikleri halde yeni yerleştirmede yerleşememiş, bazı adayların ise yerleştikleri kadroda değişiklik meydana gelmiştir.

Tekrarlanan yerleştirme sonucunda, 32 aday önceki yerleştirme sırasında yerleşemediği halde yeni yerleştirmede bir kadroya yerleşir duruma gelmiş, 32 aday önceki yerleştirmede yerleştiği halde yerleşememiş, 44 adayın ise yerleştiği kadroda değişiklik meydana gelmiştir.

Yeni yerleştirme sonuçlarını gösteren fotoğraflı “Yerleşen Adaylar Listesi”nin kamu kurum ve kuruluşlarına, yeni yerleşme durumlarını gösteren sonuç belgelerinin ise adayların adreslerine gönderilmesine bugünden itibaren başlanmıştır.

Meydana gelen bu olumsuz durum için özür dilerim.

 

                                                                            Saygılarımla,

                                                                   Prof. Dr. Savaş Küçükyavuz

                                                                                Başkan
 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması