KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı

BASIN DUYURUSU

(28 Ocak 2004)

“Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik”in ilgili hükümleri uyarınca, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde Cumartesi ve Pazar günleri dört oturumda olmak üzere ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinin bulunduğu 81 il ve 63 ilçe merkezi ile Lefkoşa’da uygulanacaktır. Sınav, ortaöğretim (lise ve dengi), önlisans (iki yıllık meslek yüksekokulları) ve lisans (dört ve daha fazla yıllık yükseköğretim) düzeyinde yapılacaktır. Sınava girecek tüm adayların Cumartesi sabah oturumuna, öğretmen adaylarının da Cumartesi sabah oturumuna ek olarak Cumartesi öğleden sonra oturumuna girmeleri zorunludur. Sınavın Pazar günü oturumları sadece lisans düzeyindeki adaylar içindir ve adaylar bu oturumlara girip girmemeye kendileri karar vereceklerdir.

2004-KPSS’ye başvurular, 2004-KPSS Kılavuzu, Başvurma Belgesi ve Soru Örneklerinden oluşan başvuru evrakının 19 - 30 Nisan 2004 tarihleri arasında ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden alınması, başvurma belgesinin Kılavuzdaki esaslara göre doldurulması ve bu belgenin yine bu merkezlere teslim edilmesi suretiyle yapılacaktır. 2004-KPSS’ye, lise ve dengi okullardan, önlisans programlarından ve lisans programlarından mezun olanlar veya mezun olabilecek durumda olanlar başvurabileceklerdir.

2004-KPSS, içeriği ve uygulanışı yönünden büyük ölçüde önceki yıllarda yapılan KPSS’lere benzer olacaktır.

2004-KPSS’ye başvurma koşulları ile sınav hakkındaki bilgiler 2004-KPSS Kılavuzunda yer alacaktır.

2004-KPSS Kılavuz ve Başvurma Belgesinin ücreti 4 000 000 TL, sınavın ücreti ise sadece Cumartesi sabah oturumuna girecekler için 35 000 000 TL, diğer oturumlardan bir veya bir kaçına girecekler için 45 000 000 TL olacaktır.

Basınımıza saygıyla duyurulur.

Prof. Dr. M. Savaş Küçükyavuz
Başkann

 

 

               





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması