KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı

 

03.05.2002 tarihli ve 24744 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olan “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik”in ilgili hükümleri uyarınca Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde Cumartesi ve Pazar günleri dört oturumda olmak üzere ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinin bulunduğu 81 il ve 63 ilçe merkezi ile Lefkoşa’da yapılacaktır.

Yukarıda sözü edilen Yönetmelik, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklerle ilgili kadroları “A Grubu Kadrolar”, bu meslekler dışında ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadroları “B Grubu Kadrolar” olarak sınıflandırmıştır. A Grubu Kadrolar uzman yardımcılığı, müfettiş yardımcılığı, maiyet memurluğu (kaymakam adaylığı) ve meslek memurluğu (Dışişleri Bakanlığı) kadrolarını içermektedir. B Grubu Kadrolar kamu kurum ve kuruluşlarının A Grubu Kadrolar dışındaki kadrolarıdır.

Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ile İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarının Bakanlık Teftiş Kurulları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Askeri Adalet Teftiş Kurulları ve  657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 1. maddesinin  3. fıkrasında sayılanlar ile Devlet Senfoni Orkestraları ve Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Sanatçıları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarında görev almak isteyen adayların, ister A Grubu ister B Grubu Kadrolar olsun, 2004-KPSS’ye girmeleri zorunludur.

2004-KPSS’ye ortaöğretim (lise ve dengi meslek liseleri) kurumlarından, önlisans (iki yıllık meslek yüksekokulları veya iki yıllık açıköğretim programları) programlarından ve lisans (dört veya daha fazla yıllık yükseköğretim programları) programlarından mezun/mezun olabilecek durumda olanlar başvurabileceklerdir. Sınava ilköğretim (ortaokul) mezunları giremeyecektir.

A Grubu Kadrolar için KPSS genellikle bir eleme sınavıdır. Kamu kurum ve kuruluşları A Grubu Kadrolar için yapacakları giriş sınavına adayları KPSS sonuçlarına göre çağırmaktadır. A Grubu Kadrolara sadece KPSS puanlarını kullanmak suretiyle de atama yapılabilmektedir. B Grubu Kadrolara ise yerleştirme, adayların tercihleri alınmak suretiyle, ÖSYM tarafından yapılmakta ve yerleştirilen adayların atamaları, kamu kurum ve kuruluşlarınca, ayrıca bir sınav ve mülakat yapılmaksızın, doğrudan gerçekleştirilmektedir.

2004-KPSS sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli olacaktır.

A Grubu Kadrolara eleman almayı planlayan kamu kurum ve kuruluşlarının adları, kadro unvanları ve ağırlıklı puanları ile ilgili ayrıntılı bilgiler 2004-KPSS Kılavuzunda yer almaktadır. 2004-KPSS Kılavuzu ayrıca öğretmenlik kadroları ile  B Grubu Kadrolar için personel alacak kamu kurum ve kuruluşlarının adlarını, kadro sayılarını ve bu kadroların koşullarını da içermektedir.

2004-KPSS’ye başvurmak isteyen adaylar, 19 - 30 Nisan 2004 tarihleri arasında  2004-KPSS Kılavuzu, Başvurma Belgesi ve soru örneklerini içeren kitapçıktan oluşan Başvuru Evrakını 4 000 000 TL karşılığında ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden alacaklar ve Kılavuzda belirtilen kurallara göre doldurdukları Başvurma Belgesi ile sınav ücretini yatırdıklarını belgeleyen Banka Dekontunu en geç      30 Nisan 2004 Cuma günü mesai bitimine kadar Başvuru Evrakını aldıkları ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerine teslim edeceklerdir. Başvurma işlemlerini sadece ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri gerçekleştirecektir. ÖSYM’nin başvuru bürolarının adresleri ektedir. Bu adresler ayrıca ÖSYM’nin  internet adresinde (http:// www.osym.gov.tr) de yer almaktadır.

2004-KPSS’ye başvuru sırasında adaylar T.C. Kimlik Numaralarını Başvurma Belgesine yazıp kodlamak zorundadırlar. T.C. Kimlik Numaralarını bilmeyen adaylar, bağlı bulundukları İlçe Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinden veya http://tckimlik.nvi.gov.tr internet adresinden bu numaralarını öğrenebileceklerdir.

2004-KPSS ÖSYM tarafından, 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde, Cumartesi sabah, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda yapılacaktır. Tüm adaylar 2004-KPSS’nin öğrenim düzeylerine göre düzenlenmiş Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin uygulanacağı Cumartesi sabah oturumuna girmek zorundadırlar. Cumartesi sabah oturumunda isteyen adaylara ayrıca Yabancı Dil Testi de verilecektir. Öğretmen adaylarının Cumartesi öğleden sonra oturumuna girmeleri zorunludur. Pazar sabah ve öğleden sonra oturumları, A Grubu Kadrolara atanmak isteyen lisans mezunu adaylara uygulanacak testleri kapsamaktadır.

Sınav ücreti Kılavuzda yer alan bankalardan birine sınavın adının ve T.C. Kimlik Numarasının verilmesi suretiyle yatırılacaktır. Sadece Cumartesi sabah oturumuna girmek isteyen adaylar sınav ücreti olarak bankaya 35 000 000 TL, Cumartesi sabah oturumuna ek olarak diğer oturumlardan en az birine de girmek isteyen adaylar ise Cumartesi sabah oturumu dahil 45 000 000 TL ödeyeceklerdir.

A Grubu Kadrolar için kamu kurum ve kuruluşları, 2004-KPSS sonuçlarını nasıl kullanacaklarını ve yapacaklarsa giriş sınavlarını nasıl gerçekleştireceklerini basın yoluyla verecekleri ilanlarla adaylara duyuracaklardır.

B Grubu Kadrolar için ÖSYM, personel alacak kamu kurum ve kuruluş adlarının, kadro sayılarının ve koşullarının yer aldığı bir Tercih Kılavuzu ve Tercih Formu hazırlayacak ve 2004-KPSS sonuçları adaylara duyurulduktan sonra bu kılavuz ve formu adayların kullanımına sunacaktır. Adaylar Tercih Formlarını 01 Eylül 2004 ile 10 Eylül 2004 tarihleri arasında ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden teslim alacaklar ve bu tarihler arasında yine bu yöneticiliklere teslim edeceklerdir.

Adayların, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen meslekler için kamu kurum ve kuruluşlarına başvurdukları tarihte, diğer kadrolar için ise ÖSYM’ye Tercih Formlarını teslim ettikleri tarihte, sınava girdikleri düzeydeki bir öğretim kurumundan mezun durumda olmaları şarttır.

ÖSYM, 2004-KPSS ile ilgili olarak atama yapılamaması nedeniyle boş kalan kadrolara ek yerleştirme yapacaktır.  Ek yerleştirme başvuruları 08 Kasım 2004 ile 12 Kasım 2004 tarihleri arasında alınacaktır.

Basınımıza saygıyla duyurulur.

Prof. Dr. M. Savaş Küçükyavuz
Başkan

 

 

 

 

2004 KAMU PERSONEL SEÇME SINAVINA (KPSS) BAŞVURACAK ADAYLARIN

 

2004 KPSS KILAVUZU VE BAŞVURU FORMLARINI ALABİLECEKLERİ ADRESLER

 

ADANA

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü

CEYHAN

Çukurova Üniversitesi Ceyhan M.Y.O.

KOZAN

Çukurova Üniversitesi Kozan M.Y.O.

ADIYAMAN

Adıyaman Fen-Edebiyat Fakültesi

GÖLBAŞI

Gaziantep Üniversitesi Gölbaşı M.Y.O.

AFYON

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü

AĞRI

Atatürk Üniversitesi Ağrı Eğitim Fakültesi

AMASYA

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Amasya M.Y.O.

MERZİFON

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Merzifon M.Y.O

ANKARA

Ortadoğu Teknik Üniversitesi  A1 Kapısı

19 Mayıs Stadyumu Rüzgarlı Girişi Ulus

Ankara Üniversitesi DTCF Fakültesi Sıhhiye

Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Derslik Blokları Teknikokullar Beşevler

Mimar Kemal İlköğretim Okulu Kızılay

POLATLI

Hacettepe Üniversitesi Polatlı M.Y.O.

ANTALYA

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi

ALANYA

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

MANAVGAT

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

ARTVİN

Kafkas Üniversitesi Artvin Orman Fakültesi

HOPA

Karadeniz Teknik Üniversitesi  Hopa M.Y.O.

AYDIN

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü

NAZİLLİ

Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İ.İ.B. Fakültesi Dekanlığı

SÖKE

Adnan Menderes Üniversitesi Söke M.Y.O.

BALIKESİR

Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

BANDIRMA

Balıkesir Üniversitesi Bandırma İ.İ.B. Fakültesi Dekanlığı

EDREMİT

Balıkesir Üniversitesi Edremit M.Y.O.

BİLECİK

Anadolu Üniversitesi Bilecik M.Y.O.

BİNGÖL

Fırat Üniversitesi Bingöl M.Y.O.

BİTLİS

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bitlis Sağlık Yüksekokulu

TATVAN

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tatvan M.Y.O.

BOLU

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü

BURDUR

Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi

BURSA

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi

GEMLİK

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

İNEGÖL

Uludağ Üniversitesi İnegöl M.Y.O.

ÇANAKKALE

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü

ÇAN

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan M.Y.O.

ÇANKIRI

Ankara Üniversitesi Çankırı M.Y.O.

ÇORUM

Gazi Üniversitesi Çorum M.Y.O.

DENİZLİ

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü

ACIPAYAM

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

DİYARBAKIR

Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

BİSMİL

Dicle Üniversitesi Bismil M.Y.O.

ERGANİ

Dicle Üniversitesi Ergani M.Y.O.

EDİRNE

Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

KEŞAN

Trakya Üniversitesi Keşan M.Y.O.

UZUNKÖPRÜ

Trakya Üniversitesi Uzunköprü M.Y.O.

ELAZIĞ

Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi

ERZİNCAN

Atatürk Üniversitesi Erzincan M.Y.O.

ERZURUM

Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

ESKİŞEHİR

Osmangazi Üni. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

GAZİANTEP

Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

NİZİP

Gaziantep Üniversitesi Nizip M.Y.O.

GİRESUN

Karadeniz Teknik Üniversitesi Giresun Eğitim Fakültesi

BULANCAK

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

GÜMÜŞHANE

Karadeniz Teknik Üniversitesi Gümüşhane Mühendislik Fakültesi

HAKKARİ

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hakkari M.Y.O.

HATAY

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü

DÖRTYOL

Mustafa Kemal Üniversitesi Dörtyol M.Y.O.

İSKENDERUN

Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun M.Y.O.

KIRIKHAN

Mustafa Kemal Üniversitesi Kırıkhan M.Y.O.

REYHANLI

Mustafa Kemal Üniversitesi Reyhanlı M.Y.O.

ISPARTA

Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi

MERSİN

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü

ANAMUR

Mersin Üniversitesi Anamur M.Y.O.

SİLİFKE

Mersin Üniversitesi Silifke M.Y.O.

TARSUS

Mersin Üniversitesi Tarsus M.Y.O.

İSTANBUL

ÖSYM Bürosu Horhor Cad. Lütfü Efendi Sokak N:20 Fatih

İl Milli Eğitim Müdürlüğü D Blok Babıali Cad. No:12 Cağaloğlu-Eminönü

B.Çekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 19 Mayıs Mah. Büyükçekmece

Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sancaktepe Mah. Okul Sok. No:8 Bağcılar

Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kartaltepe Mah General Şükrü Kanatlı Cad. Bakırköy

Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gültepe Mah. Bağlar Cad. Küçükçekmece

Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Vali Konağı Cad.Güzelbahçe Sok. No:2/1 Şişli

Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müd. Adnan Saygun Cad. M.Salih Rüştübey Sok.No:2 Ulus-Etiler

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kanlıkavak Cad.  Baltalimanı Sarıyer

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müd. Kefçedede Mah. Halk Cad. Viransaray Sok. Doğancılar- Üsküdar

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Bahariye Cad. Kuzu Kestane Sok. Kadıköy

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hükümet Cad. No:1 Kartal

Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Postahane Mah. Mühendis Sok. No:19 Tuzla

Haydarpaşa Lisesi Okul Çıkmazı Sok. Altunizade

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Avcılar Kampüsü Avcılar

İZMİR

Dokuz Eylül Üniversitesi Adalet Y.O. İİBF Kampüsü Dokuz Çeşmeler Buca

Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Enstitüsü Şehitler C. No:12 Alsancak

BERGAMA

Ege Üniversitesi Bergama M.Y.O.

MENEMEN

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

ÖDEMİŞ

Ege Üniversitesi Ödemiş M.Y.O.

TİRE

Ege Üniversitesi Tire Kutsan M.Y.O.

KARS

Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü

KASTAMONU

Gazi Üniversitesi Kastamonu Eğitim Fakültesi

KAYSERİ

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

KIRKLARELİ

Trakya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi

LÜLEBURGAZ

Trakya Üniversitesi Lüleburgaz M.Y.O.

KIRŞEHİR

Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi

KOCAELİ

Kocaeli Üniversitesi İ.İ.B.F.

GEBZE

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü

GÖLCÜK

Kocaeli Üniversitesi Gölcük M.Y.O.

KARAMÜRSEL

Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Denizcilik M.Y.O.

KÖRFEZ

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi (Marşal Kampüsü)

KONYA

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi

AKŞEHİR

Selçuk Üniversitesi Akşehir M.Y.O.

KONYA EREĞLİ

Selçuk Üniversitesi Ereğli M.Y.O.

KÜTAHYA

Dumlupınar Üniversitesi İ.İ.B.F.

MALATYA

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü

MANİSA

Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü

AKHİSAR

Celal Bayar Üniversitesi Tütün Eksperliği Y.O.

SALİHLİ

Celal Bayar Üniversitesi Salihli M.Y.O.

SOMA

Celal Bayar Üniversitesi Soma M.Y.O.

TURGUTLU

Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu M.Y.O.

K.MARAŞ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üni. İlahiyat Fakültesi

ELBİSTAN

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üni. Elbistan M.Y.O.

GÖKSUN

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üni. Göksun M.Y.O.

MARDİN

Dicle Üniversitesi Mardin M.Y.O.

MUĞLA

Muğla Üniversitesi Rektörlüğü

FETHİYE

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

MİLAS

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

MUŞ

Fırat Üniversitesi Muş M.Y.O.

NEVŞEHİR

Erciyes Üniversitesi Nevşehir İ.İ.B.F.

NİĞDE

Niğde Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi

ORDU

Karadeniz Teknik Üniversitesi Ordu Ziraat Fakültesi 

ÜNYE

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ünye İ.İ.B. Fakültesi

RİZE

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize İlahiyat Fakültesi

ARDEŞEN

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

ÇAYELİ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

SAKARYA

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü

HENDEK

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi

SAMSUN

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

BAFRA

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra M.Y.O.

ÇARŞAMBA

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi

HAVZA

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havza M.Y.O.

SİİRT

Dicle Üniversitesi Siirt Eğitim Fakültesi

SİNOP

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sinop Su Ürünleri Fakültesi

SİVAS

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü

TEKİRDAĞ

Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi

ÇORLU

Trakya Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi

TOKAT

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi

TURHAL

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Turhal M.Y.O.

ZİLE

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Zile M.Y.O.

TRABZON

Karadeniz Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Eski Bina

TUNCELİ

Fırat Üniversitesi Tunceli M.Y.O.

Ş.URFA

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi

BİRECİK

Harran Üniversitesi Birecik M.Y.O.

UŞAK

Afyon Kocatepe Üniversitesi Uşak Eğitim Fakültesi

VAN

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi

ERCİŞ

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Erciş M.Y.O.

YOZGAT

Erciyes Üniversitesi Yozgat M.Y.O.

ZONGULDAK

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörlüğü

KARADENİZ EREĞLİ

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi

AKSARAY

Niğde Üniversitesi Aksaray Mühendislik Fakültesi

BAYBURT

Atatürk Üniversitesi Bayburt M.Y.O.

KARAMAN

Selçuk Üniversitesi Karaman M.Y.O.

KIRIKKALE

Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

BATMAN

Dicle Üniversitesi BatmanTeknik Eğitim Fakültesi

ŞIRNAK

Dicle Üniversitesi Şırnak M.Y.O.

BARTIN

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Bartın Orman Fakültesi

ARDAHAN

Kafkas Üniversitesi Ardahan M.Y.O

IĞDIR

Kafkas Üniversitesi Iğdır M.Y.O.

YALOVA

Uludağ Üniversitesi Yalova M.Y.O.

KARABÜK

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Karabük Teknik Eğitim Fakültesi

KİLİS

Gaziantep Üniversitesi Kilis M.Y.O.

OSMANİYE

Çukurova Üniversitesi Osmaniye M.Y.O.

KADİRLİ

Çukurova Üniversitesi Kadirli M.Y.O.

DÜZCE

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi

LEFKOŞA       

ÖSYM Temsilciliği Bedrettin Demirel Cad.No:101






SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması