KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı

BASIN DUYURUSU

(29.04.2004) 

2004 KPSS Başvuruları

       1.   Bilindiği gibi, 2004 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Başvurma Belgelerinin teslim edilme süresi 30 Nisan 2004 Cuma günü saat 17:30’da sona ermektedir.

2.      Milli Eğitim Bakanlığı, 28 Nisan 2004 tarih ve B.08.0.PGM.0.23.10.02/35861 sayılı yazısı ile, öğretmen atamalarında Eğitim Fakülteleri, Fen Fakülteleri, Edebiyat Fakülteleri, Fen-Edebiyat      Fakülteleri ve diğer bazı yükseköğretim programlarından mezun olanların öğretmen kadrolarına atanmaları ile ilgili koşullarda bazı değişmeler yapıldığını ve bu değişmeye göre bazı     adayların da 2004-KPSS’ye başvurmalarının gerekli olabileceğini Merkezimiz Başkanlığına bildirmiş durumdadır. Bu durum adaylara Milli Eğitim Bakanlığı tarafından basın bültenleri ve     internet yoluyla duyurulmaktadır. Adayların atanma koşullarında nasıl bir değişme yapıldığını bu bülten ve duyurulardan öğrenmeleri gerekir.

3.      Yukarıda sözü edilen adayların 2004-KPSS’ye başvurmalarının temin edilmesinin gerekli olduğu göz önünde tutularak bu adayların başvurularının 03 Mayıs 2004 Pazartesi günü saat 17:30’a kadar ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerince alınmasının uygun olacağı düşünülmüştür. Bu durumda,

a)      2004 KPSS Başvuru Belgelerini Sınav Merkezi Yöneticiliklerine teslim etmiş olanlar ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerine başvurduğunda, kendilerinden bir dilekçe yazmaları ve bu dilekçede 10 Temmuz 2004 Cumartesi günü öğleden sonra oturumundaki eğitim bilimleri sınavına girmek istediklerini belirtmeleri istenecek; adaylardan, eğer önceki başvurularında bankaya           35 milyon TL yatırmışlarsa, 10 milyon TL’lik banka dekontunu dilekçelerine eklemeleri (45 milyon TL yatıran adaylardan ayrıca dekont istenmeyecektir.) ve dilekçelerini ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğine 3 Mayıs 2004 Pazartesi akşamına kadar teslim etmeleri söylenecektir.

b)      2004 KPSS’ye önceden başvurmamış adaylar, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğine geldiğinde, bu adaylara Kılavuz, Başvurma Belgesi ve KPSS Soru Örnekleri Kitapçığı verilecek ve kendilerinden bankaya 45 milyon TL yatırmaları ve Başvurma Belgesini doldurmaları istenecektir. Adayların başvurma belgesini ve dekontu 3 Mayıs 2004 Pazartesi günü saat 17.30’a kadar Sınav Merkezi Yöneticiliğine teslim etmesi gereklidir.

        4.  Eğitim Bilimleri sınavının yapılacağı Cumartesi öğleden sonra oturumuna girmeyecek adaylar için başvuru süresinin uzatılması söz konusu değildir.

             Basınımız yoluyla ilgili adaylara saygıyla duyurulur.

 

Prof.Dr. Savaş Küçükyavuz
Başkan

 

                                                                                                         

                                                                                                      

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması