KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı

 

2005 KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI (A GRUBU VE ÖĞRETMENLİK) 

29.03.2005 Tarihli Basın Duyurusu

BASIN DUYURUSU

2005 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), 18.03.2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile  (Resmi Gazete: 03.05.2002 tarihli ve 24744 sayılı) yürürlüğe konulan ”Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümlerine göre sadece A Grubu Kadrolar ve Öğretmen Kadroları için 02-03 Temmuz 2005 tarihlerinde Merkezimiz tarafından yapılacaktır.

2005-KPSS’ye yukarıda sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde A Grubu Kadrolar olarak belirlenen kadrolar ile öğretmen kadrolarına atanmak isteyen adaylar başvurabileceklerdir. A  Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadrolar ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına ilişkin kadrolardır. Yukarıda tanımlandığı gibi, bu kadrolar kamu kurum ve kuruluşlarına ait Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, Denetmen Yardımcılığı, Aday Meslek Memurluğu (Dışişleri Bakanlığı), Maiyet Memurluğu (Kaymakam Adaylığı) gibi kadrolardır.

2005-KPSS (A Grubu ve Öğretmenlik) sonuçları B Grubu Kadrolar için kullanılmayacaktır. Bu nedenle 2005-KPSS’ye sadece lisans mezunları girebilecekler; ilköğretim, ortaöğretim ve önlisans mezunları giremeyeceklerdir.

2005-KPSS’ye başvurma işlemleri, ÖSYM’nin ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinin açacakları başvuru bürolarınca yürütülecektir. Başvuru bürolarına gelen adaylar Kılavuz, Başvurma Belgesi ve Soru Örnekleri Kitapçığından oluşan başvuru evrakını 11-18 Mayıs 2005 tarihleri arasında 4.00 YTL karşılığında alabilecekler ve Kılavuzda belirtilen kurallara göre doldurdukları Başvurma Belgesi ile sınav ücretini yatırdıklarını belgeleyen Banka Dekontunu en geç 18 Mayıs 2005 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Başvuru Evrakını aldıkları başvuru bürolarına teslim edeceklerdir.

2005-KPSS, ÖSYM tarafından 02-03 Temmuz 2005 tarihlerinde Cumartesi sabah, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda il merkezleri ile Lefkoşa’da yapılacaktır.

2003-KPSS A Grubu sonuçları 14 Kasım 2005 tarihine kadar ve 2004-KPSS sonuçları da 09 Temmuz 2006 tarihine kadar geçerliliğini korumaktadır. Bu sınavlara girmiş olan adaylar puanlarını yükseltmek istiyorlarsa 2005-KPSS'ye de girebilirler.

Adayların KPSS sonucu ile, Yönetmeliğin A Grubu olarak tanımladığı kadrolar ve öğretmen kadroları için kamu kurum ve kuruluşlarına başvurdukları tarihte mezun durumda olmaları şarttır.

Tüm adaylar 2005-KPSS’nin Cumartesi sabah oturumuna girmek zorundadırlar. Öğretmen adayları Cumartesi öğleden sonraki oturuma da gireceklerdir. A Grubu Kadrolar için sınava girecek olan adaylar, Pazar sabah, Pazar öğleden sonra veya her iki Pazar oturumuna da gireceklerine, başvuracakları kadroların koşullarını da göz önünde tutarak, kendileri karar vereceklerdir.

Sınav ücreti, banka görevlisine T.C. Kimlik Numaralarının verilmesi suretiyle yatırılacaktır. Sadece Cumartesi sabah oturumuna girmek isteyen adaylar, sınav ücreti olarak bankaya 35.00 YTL yatıracaktır. Cumartesi sabah oturumuna ek olarak diğer oturumlardan en az birine de girmek isteyen adaylar ise Cumartesi sabah oturumu dahil bankaya 45.00 YTL yatıracaktır.

2005-KPSS (A Grubu ve Öğretmenlik) sonuçları, sadece A Grubu ve öğretmen kadroları için, sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli olacaktır.

2005-KPSS (A Grubu ve Öğretmenlik) Kılavuzunda başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır.

Basınımıza saygıyla duyurulur.

 

Prof. Dr. Ünal Yarımağan
Başkan

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması