KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı

BASIN DUYURUSU

 (29 Temmuz 2011)

2011 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik:
Sınav Sonuçlarının Açıklanması

9-10 Temmuz 2011 tarihlerinde yapılan, 2011-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı’nın değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. 

Sınav sonuçları 29 Temmuz 2011 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr  internet adresinden açıklanacaktır.

Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Sınavla ilgili madde analizleri ve uzman raporlarının sonuçlarına göre ÖSYM Yönetim Kurulunca; 9 Temmuz 2011 Cumartesi sabah uygulanan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi, Genel Kültür alt alan testinin ana soru kitapçığındaki 38. sorunun doğru cevap seçeneğinin A yerine C olarak düzeltilerek değerlendirilmesine, 10 Temmuz 2011 Pazar günü öğleden sonra uygulanan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri-Ekonometri-İstatistik-Kamu Yönetimi-Uluslararası İlişkiler Testinde yer alan İstatistik alt alan testinin ana soru kitapçığındaki 12. ve 26. sorular ile Uluslararası İlişkiler alt alan testinin 21. sorusunun iptal edilmesine, değerlendirme işleminin ise söz konusu testlere cevap veren tüm adayların soruları doğru cevaplandırdığı kabul edilerek yapılmasına karar verilmiştir.

2011-KPSS A Grubu ve ÖğretmenlikSınavına ait cevap kâğıtlarının görüntüleri, sınava giren adayların kendi cevap kâğıtlarını inceleyebilmeleri amacıyla 29 Temmuz 2011 tarihinde saat 14.00’den itibaren erişime açılacaktır.Sınavlara giren adaylar kendi cevap kâğıtlarının görüntüsünü, ÖSYM’nin  http://ais.osym.gov.tr  internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile edinebileceklerdir.

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

Sınav sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler ve değerlendirme özeti ekte verilmiştir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

                                                                                                          ÖSYM BAŞKANLIĞI


2011-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sonuçları

2011-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavına Ait Cevap Kağıdı Görüntüleri ve Cevap Anahtarları

2011-KPSS Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler 

2011-KPSS Sonuçlarına İlişkin Özet Değerlendirme          





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması