KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı

DUYURU
(20 Şubat 2015)

KPSS-2013/1 Ek Tercih-1: KPSS-2013/1 Tercih Kılavuzundan İdare Mahkemesinin Kararı Sonucu Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Sağlık Teknikeri Kadroları İçin Tercih İşlemleri:

24 Haziran 2013 tarihinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanan KPSS-2013/1 Tercih Kılavuzunda yer alan Tablo-2’de (Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar) yer alan aşağıda belirtilen Sağlık Teknikeri kadrolarına yapılan yerleştirme işlemi Ankara 15. İdare Mahkemesinin aldığı karar ile iptal edilmiştir. Bu sebeple adaylardan tekrar tercih alınmasına karar verilmiştir.

Aşağıda tercih edilebilecek kadroları; tablodaki “Aranan Nitelikler” sütununda yer alan 3063 ve 3064 nitelik kodlarındaki eğitim niteliklerini karşılayabilen ve KPSS-2013/1 yerleştirme işlemlerinde tercih yapma hakkı olan adaylar tercih edebilecekleridir. Adaylar KPSS-2013/1 Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirler.

Tercih işlemlerinde 2013/1 Tercih Kılavuzunda yer alan temel ilke ve kurallar geçerlidir. Tercih işlemleri; 20 Şubat 2015 tarihinde saat 17:00’de başlayacak ve 2 Mart 2015 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Tercih süresi uzatılmayacaktır. Adaylar tercih işlemlerini kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

KPSS-2013/1 Ek Tercih-1’dentercih yapacak adaylara önemle duyurulur.

                                                                                                           ÖSYM BAŞKANLIĞI

KPSS-2013/1 Tercih Kılavuzu

TABLO-2. ÖN LİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ KADRO VE POZİSYONLAR





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması