ÖSYM'ye uluslararası ziyaret (26.12.2018)

Özbekistan Devlet Test Merkezi Heyeti, sınav faaliyetlerini ve teknolojik altyapısını yerinde incelemek üzere ÖSYM'yi ziyaret etti.

Özbekistan heyeti
nde, Devlet Test Merkezi Heyet Başkanı Recebov Berna, Daire başkanları Eşniyazov Curabek, Yusupov Cambul, Hayiyov Abdülvehhab, Alimbekov Zaferbek ile Özbekistan Ankara Büyükelçiliği Danışmanı Abdulmelik Toycubay hazır bulundu.

Heyettekiler ile ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görüştü.

osym-heyet-ziyaret-2.jpg

Aygün, ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede, ÖSYM'nin 1974'ten beri elde ettiği tecrübeyle, uyguladığı sınavlarla ve yaptığı seçme ve yerleştirmelerle ciddi bir sınav tecrübesi ve bilgi birikimi olduğunu vurguladı.

Konuk heyetin ÖSYM'nin uygulamalarını yerinde görmek ve incelemek üzere ziyaret ettiğini aktaran Aygün, şu bilgileri paylaştı:

"Özbekistan heyetinin isteği üzerine gerçekleşen ve iki gün süren ziyarette heyet, sınav faaliyetlerimiz ve sınav teknolojisi altyapımız hakkında bilgiler aldı. Sınav sorularının hazırlanma süreci ve sınav organizasyonlarının yönetilmesi noktasında ilgili başkan yardımcılarımızın ve daire başkanlarımızın yaptıkları sunumlara katıldılar. Ayrıca süreçlerin daha net anlaşılması amacıyla heyet için özel hazırlanan demo uygulamalarını inceledi."

osym-heyet-ziyaret-3.jpg

Esenboğa e-Sınav Merkezi çok beğenildi

Aynı anda 5 bin kişinin sınava girebildiği Esenboğa Elektronik Sınav Merkezi'nin (e-Sınav) Özbekistan heyetince çok beğenildiğine işaret edilen Aygün, "Sahip olduğumuz soru hazırlama, ölçme ve değerlendirme, sınav güvenliği, bilgi güvenliği, sınav uygulamaları ve süreçleri deneyimimizi, dost ve kardeş ülke Özbekistan heyetiyle ziyarette paylaştık." dedi.

ÖSYM olarak uluslararası iş birliklerine önem verdiklerini bildiren Aygün, "Karşılıklı bilgi alışverişinin, kurumların daha iyi noktalara gelmesinde katkısı olacağını düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımızın iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine verdiği önem bizim için hareket noktası oldu. Bu ziyaret, faydalı bir iş birliğinin başlangıcı olacaktır. Karşılıklı ziyaretler gerçekleştirerek ilişkilerimizi geliştirmeyi ve uluslararası standartlarda ölçme seçme ve yerleştirme yapma gayemize ulaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

osym-heyet-ziyaret-1.jpg

Özbekistan'a sınav teknolojisi altyapısı desteği

ÖSYM Başkanı Aygün, ziyarette Özbekistan'da yapılan sınavların değerlendirilmesi ve güvenilir sonuçlar vermesi amacıyla sınav teknolojisinin geliştirilmesi konusunda da protokol hazırlanmasının gündeme geldiğini dile getirdi.

Aygün, hazırlanacak protokol kapsamında, sınav teknoloji altyapısının geliştirilmesi ve uzman yetiştirilmesi konularında Özbekistan'a destek verilebileceğini kaydetti.

osym-heyet-ziyaret-4.jpg




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması