Sayıştay Eleme: Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı

DUYURU
(10 Temmuz 2018)

2018 Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavının Uygulanması

2018 Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı, 12 Ağustos 2018 tarihinde yapılacaktır. Bu doğrultuda;

  1. 26 Mayıs 2018 tarihinde yapılan sınavın tüm soruları ve cevap anahtarları, Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 10 gün süreyle bu sınava başvuran adaylara açılmıştır.

  2. Sınava, Ankara Esenboğa e-sınav merkezine atanan adaylar alınacaktır. Bu adaylar ile birlikte Ankara Esenboğa e-sınav merkezi dışındaki diğer e-sınav merkezlerine (İstanbul, İzmir, Ankara-Çetin Emeç e-sınav merkezleri) atanan adaylardan 12 Ağustos 2018 tarihinde yapılacak sınava katılmak isteyenler de bu sınava girebileceklerdir. Ankara Esenboğa e-sınav merkezi dışındaki diğer e-sınav merkezlerine atanan adaylardan 12 Ağustos 2018 tarihinde yapılacak sınava girenlerin 12 Ağustos 2018 tarihinde yapılacak sınav sonuçları değerlendirmeye alınacak, önceki sınavı geçersiz sayılacaktır.

  3. Ankara Esenboğa e-sınav merkezi dışındaki diğer e-sınav merkezlerine (İstanbul, İzmir, Ankara-Çetin Emeç e-sınav merkezleri) atanan adaylardan 12 Ağustos 2018 tarihinde yapılacak sınava girmek isteyenler, bu sınava katılma taleplerini ve sınav merkezi tercihlerini 12-18 Temmuz 2018 tarihlerinde ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirecektir.

  4. Adaylardan sınav ücreti alınmayacaktır.

  5. Sınav, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Samsun, Trabzon il merkezlerinde basılı ortamda yapılacaktır.Adaylar, sınav merkezi tercihlerini, 12-18 Temmuz 2018 tarihlerinde ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminden yapacaklardır.

  6. Eleme sınavı sonuçları, 28 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacaktır.

  7. Eleme Sınavında başarılı olan adaylar için yapılacak Yazılı Sınav, 13-14 Ekim 2018 tarihlerinde yapılacaktır.

  8. Adaylar, Sınav Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylara önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

26 MAYIS 2018 TARİHİNDE YAPILAN SINAVIN SORU VE CEVAP ANAHTARLARI

SINAV KILAVUZU





ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması