YDUS: Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

DUYURU
(26 Nisan 2018)

2016-YDUS (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) Yeni Değerlendirme Sonuçları Açıklandı

17 Aralık 2016 tarihinde uygulanan Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavında (2016-YDUS) Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Testinde yer alan bazı soruların iptali istemiyle açılan dava neticesinde; Ankara 15. İdare Mahkemesi kararı ile davanın reddine hükmedilmiştir. Anılan kararın davacı tarafça temyiz edilmesi neticesinde; Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı Temel Kitapçığında yer alan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Testi 32. soru hakkında verilen ret kararı kaldırılarak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Testinde 32. sorunun iptaline kesin olarak karar verilmiştir. Bu itibarla, Danıştay 8. Dairesi kararının uygulanmasını teminen 6114 sayılı Kanunun 7. maddesinin 2. fıkrası gereğince iptaline karar verilen 32. sorunun değerlendirme dışı bırakılarak ve tüm adaylar yönünden uygulanarak yeni değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yeni değerlendirme sonuçlarına 26 Nisan 2018 tarihinde saat 16.45’ten itibaren https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir.

Kamuoyuna saygıyla sunulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 

Sınav Sonuçları

Sayısal Bilgiler

 

 

 

 

 

 

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması