STS Diş Hekimliği: Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı

DUYURU
(26 Ocak 2018)

2017- DUS ve 2017-STS Diş Hekimliği Sonuçları Açıklandı

10 Eylül 2017 tarihinde uygulanan 2017 Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavında ÖSYM Yönetim Kurulu Kararı ile Klinik Bilimleri Testinde yer alan 21. ve 68. soruların iptal edilmesine,16. sorunun doğru seçeneğinin “B” olarak, 19. sorunun doğru seçeneğinin “E” olarak düzeltilmesine karar verilmiş ve bu karar, adaylara 29 Eylül 2017 tarihli duyuruda ilan edilmiştir. 

Ankara 4. İdare Mahkemesi kararları ile Klinik Bilimler Testinde yer alan 14. ve  62. soruların, ayrıca  daha  önce Yönetim Kurulu  Kararıyla doğru seçeneğinin "B" olarak düzeltilmesine karar verilen 16. sorunun da iptaline karar verilmiştir. Alınan kararların bu sınav ile eş zamanlı uygulanan 
2017-STS Diş Hekimliği sınavında da yer aldığı göz önünde bulundurularak yeni değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 26 Ocak 2018 tarihinde saat 16:50’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişebilir. 

Sonuçlara ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur.

Adayların bilgisine sunulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 

2017-DUS Sınav Sonuçları

2017-STS Diş Hekimliği Sınav Sonuçları

2017-DUS Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

 

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması