YDUS: Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

DUYURU
(12 Ocak 2018)

2017-YDUS Sonuçları Açıklandı

17 Aralık 2017 tarihinde uygulananTıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavında (2017-YDUS) sorulan sorulara ilişkin yapılan itirazlar, madde analizleri ve iptal istemiyle dava açılan alanlar görüşülerek; Anesteziyoloji ve Reanimasyon Alanı Temel Soru Kitapçığında yer alan 45. sorunun iptal edilmesine, 71. sorunun doğru seçeneğinin“ A” olarak düzeltilmesine karar verilmiştir. İptal edilen sorular, değerlendirme dışı bırakılarak sınav sonuçları hesaplanmıştır. Sınav sonuçları, 12 Ocak 2018 tarihinde saat 17:40’dan itibaren https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Göğüs Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, İç Hastalıkları Testlerinde yer alan bazı  sorulara iptal davası açılmış olması sebebiyle bu alanlarla ilgili değerlendirme işlemi idari yargı kararı sonrasında yapılacaktır.

 

Adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 

Sınav Sonuçları

Sınav Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

 

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması