YDUS: Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

DUYURU
(25 Temmuz 2017)

2016-YDUS: Sınav Sonuçlarının Açıklanması

17 Aralık 2016 tarihinde uygulanan Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavında (2016-YDUS) Temel Soru Kitapçığında yer alan bazı soruların iptali ile puanların yeniden değerlendirilmesi talebiyle açılan dava sonucu yapılan yargılamada Ankara 15. İdare Mahkemesi tarafından alınan kararlar neticesinde; 

İç Hastalıkları Testi Temel Soru Kitapçığında yer alan 73. ve 60. sorunun iptal edilmesine,

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Testi Temel Soru Kitapçığında yer alan 31. ve 76. sorunun iptal edilmesine,

Kadın Hastalıkları ve Doğum,  Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları Testlerinde yer alan sorulara karşı açılan davaların reddine karar verilmiştir.

Ankara 15. İdare Mahkemesi tarafından alınan kararların uygulanmasını teminen; iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılmak suretiyle sınava katılan tüm adaylar yönünden uygulanarak değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.   

Sınav sonuçları, 25 Temmuz 2017 tarihinde saat 16:45’den itibaren https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

  • Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Testinde yer alan bazı  sorulara açılan iptal davasının devam ediyor olması sebebiyle bu alanla ilgili değerlendirme işlemi idari yargı kararı sonrasında yapılacaktır.

 

Adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 

Sınav Sonuçları
Sayısal Bilgiler

 

 

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması