Adalet Bakanlığı Sınavları-1

DUYURU
(6 Nisan 2017)

2017 Adalet Bakanlığı Sınavları:  Başvuruların Alınması

2017 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2017-Adli Yargı) ile 2017 Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2017-Adli Yargı-Avukat), 3 Haziran 2017 tarihinde Ankara’da uygulanacaktır.

Hem Adli Yargı Sınavına hem de Adli Yargı-Avukat Sınavına başvuran adaylar ile sadece Adli Yargı Sınavına başvuran adaylar, saat 10:00’da sınava başlayacaklardır. Sadece Adli Yargı-Avukat Sınavına başvuran adaylar ise saat 11:00’de sınava başlayacaklardır. DİKKAT!Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır.

Başvurular, 6-13 Nisan 2017 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla veya ÖSYM başvuru merkezleri (Tüm il/ilçe ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri) aracılığıyla elektronik ortamda alınacaktır.

Sınava başvuru yapacak adayların Ek’te yer alan Sınava İlişkin Genel Bilgiler Temel İlke ve Kurallar bilgi metnini dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

 Adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Sınava İlişkin Genel Bilgiler, Temel İlke ve Kurallar(Kılavuz)

 





ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması