ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

2010-ÖSYS: YGS Soruları ve Cevapları

(7 Nisan 2010) 

11 Nisan 2010 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (YGS) soru ve cevapları aynı gün saat 15.00’da 2010-ÖSYS: YGS Soruları ve Cevapları adresli internet sayfamızdan açıklanacaktır.

2010-YGS soru ve cevaplarını yayımlayacak olan televizyon kanalları ile basın organları bilgiye kolayca erişebilmeleri için izleyecekleri yolu 09 Nisan 2010 Cuma günü ÖSYM Başkanlığından telefonla öğrenebileceklerdir.

Sitemizde yer alacak olan 2010-YGS’ye ilişkin test soru ve cevaplarını içeren fikir ürünleri, Telif Hakları ile ilgili yasal mevzuat uyarınca korunacaktır. İnternet sitesinde yer alacak 2010-YGS test soru ve cevapları;

1.      Ulusal ve yerel televizyon kanallarında sadece sınavın yapıldığı 11 Nisan 2010 günü, 2010-YGS test soru ve cevapları ÖSYM İnternet sitesinde saat 15:00’da yayımlandıktan sonra,

2.      Ulusal ve yerel basın organlarında sadece 12 Nisan 2010 günü,

bir defaya mahsus olmak üzere kullanılabilir ve yayımlanabilir.

Diğer kullanıcılar ise 2010-YGS test soru ve cevaplarını ancak kişisel faydalanmaları için kullanabilir, ticari amaçla kullanamaz, çoğaltamaz ve dağıtamaz.

Sitemizde yayımlanacak olan 2010-YGS test soru ve cevaplarını yukarıda belirtilen kurallara aykırı biçimde kullananlar veya 11 Nisan 2010 saat 15.00’dan önce internet sayfalarında içeriği kullanıma açanlar hakkında yasal takibat yapılacaktır.

Kamuoyunun bilgilerine sunulur.

ÖSYM Başkanlığı





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması