ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

BASIN DUYURUSU

(24 Haziran 2011)

 2011-Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS):

Edebiyat-Coğrafya (LYS-3) ve Fen Bilimleri (LYS-2)

Sınavları 

2011-ÖSYS’nin son iki sınavı olan LYS-3 ve LYS-2 sırasıyla 25 ve 26 Haziran 2011 Cumartesi ve Pazar günleri yapılacaktır.

Sınavlar saat 10.00’da başlayacaktır. Adayların kendilerinin ÖSYM’nin internet sitesinden her LYS için ayrı ayrı edinecekleri Sınava Giriş Belgeleri ve Nüfus Cüzdanı/pasaportları ile sınava katılmaları gerekmektedir. Adayların sınava gelirken getirmek zorunda oldukları Sınava Giriş Belgeleri renkli ya da renksiz olabilecektir. Ancak belgenin arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır.

Sınavlarda adaylara verilen soru kitapçıkları üzerindeki soru kitapçık numaralarının, adaya ait cevap kâğıdının ilgili alanına doğru yazılmasına ve doğru kodlanmasına büyük özen gösterilmesini önemle hatırlatır,  bu sınavlara katılacak tüm adaylara başarılar dileriz.

ÖSYM BAŞKANLIĞ

Soru kitapçık numarasının cevap kâğıtlarının üzerindeki ilgili alana doğru olarak yazılması ve doğru olarak kodlanmasına ilişkin hazırlanmış olan uygulama örneğine aşağıdaki bağlantılardan erişilebilir.

Görsel Uygulama Örneği (wmv format)
Görsel Uygulama Örneği (mpeg2 format)
Görsel Uygulama Örneği (swf format)





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması