ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

BASIN DUYURUSU

(14 Haziran 2011)

2011-LYS Öncesi Adaylara Önemli Uyarı: Soru Kitapçığı Numarasının Kodlanması

30 Mayıs 2011 tarihinde ÖSYM tarafından yayınlanan Basın Duyurusunda yer alan aşağıdaki husus bir kez daha adayların dikkatine sunulmuştur;

Yabancı Dil Sınavı LYS-5 dışındaki LYS’lerde birden fazla soru kitapçığı kullanılacaktır. Her adaya her test için farklı soru kitapçığı dağıtılacağından, adayların öncelikli olarak kendilerine verilen soru kitapçık numarasını cevap kâğıtlarına doğru kodlamaları gerekmektedir. Aşağıdaki bağlantıda LYS’lerde kullanılacak cevap kâğıtlarının ilgili kısımlarının görüntüleri yer almaktadır.

Soru kitapçığı numarası kodlanmamış, yanlış ya da eksik kodlanmış cevap kâğıtları değerlendirmeye alınmayacağından, adayların cevap kâğıtlarına kodlamayı doğru yapmaları, doğru yaptıklarını salon görevlilerine teyit ettirmeleri, cevap kâğıdı ve soru kitapçığı üzerindeki ilgili alanlara salon görevlilerinin imzalarını almaları gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2011-LYS’lerde kullanılacak cevap kâğıdı görüntüleri





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması