ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi


BASIN DUYURUSU

(24 Mart 2011)

2011-YGS Adaylarının Dikkatine Çok Önemlidir

Kapağında ÖSYM logosunu taşıyan ve  YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 2011 ÖSYM KARMA SORU KİTAPÇIĞI - 1 başlığı altında bir kitapçık basılarak öğrencilere deneme sınavı uygulandığı bilgisi Merkezimize ulaşmıştır. Ayrıca kitapçığın her sayfasında 2011 ÖSYM KARMA YGS - 1 ifadesi yer almaktadır. Bu yolla, kitapçığa ÖSYM’nin hazırladığı bir soru kitapçığı görüntüsü verilmeye çalışılmıştır.

Kitapçıkta yer alan sorular kesinlikle 2011-YGS soruları değildir. Bunlar, önceki yıllarda ÖSYM’nin uyguladığı ve internet sayfasından kamuoyuna duyurmuş olduğu sorularıdır.  

Bu uygulama, YGS gibi kamuoyu nezdinde çok yüksek önem arz eden bir sınavda yapılarak, aylardır gecesini gündüzüne katarak büyük emek harcayan ÖSYM çalışanlarının emeklerine gölge düşürecek niteliktedir. YGS adaylarının sınava ve Merkezimize güvenlerini sarsmaya yönelik bu tür uygulamalar asla başarıya ulaşamayacaktır.

ÖSYM gerçekleştirdiği sınavların güvenliğini sağlamaya kararlıdır. Tüm sınavlarda olduğu kadar, bu sınava girecek adaylarımızın da eşit şartlarda yarışarak başarıya ulaşmalarını sağlamak Merkezimizin en önemli görevidir.

Merkezimiz, bu önemli sınav öncesi insanların duygularını sömürerek, böylesi bir yolla kazanç sağlamaya yönelen kişi ve kurumları şiddetle kınamaktadır. İlgililer hakkında Savcılığa ivedilikle suç duyurusunda bulunulacak ve gereken yasal işlemler yapılacaktır.

Sınava girecek adayların, bu ve benzeri yanıltıcı durumlara itibar etmemeleri, Merkezimize ve sınavın güvenirliğine inançlarını kaybetmeden sınava girmeleri önemle hatırlatılır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması